Assen Finale Races 10 2018

Finaleraces Assen brengen niet het verdiende resultaat, kampioenschap slipt door de vingers.

Finaleraces Assen brengen niet het verdiende resultaat, kampioenschap slipt door de vingers. We kunnen het niet mooier maken, vol goede moed zijn we begonnen aan de finaleraces, de voorbereiding optimaal, Joey er weer extra bij, en er is veel geïnvesteerd om de auto’s optimaal aan het reglement te maken. Het mocht helaas niet zo zijn.

Een goed begin…
Het begon allemaal goed, prima vrije trainingen, optimale kwalificatie en drie auto’s die vooraan mee kunnen strijden om de koppositie. In de eerste race lukt het Rob dan ook prima om voor de auto van Traxx Racing te blijven en 2 punten in te lopen in het kampioenschap. Bart blijft in het spoor van de Tappel auto en moet blijven aansluiten om de derde plek zeker te stellen. Toch gaat het mis in ronde twee van race twee als bij Bart de schakelstang uit de bak breekt en de auto in zijn 5de versnelling blijft staan en Bart uitvalt maar ook terugvalt naar 4de plek in de eindrangschikking. Bart verbeterd zich dit seizoen elk weekeinde en zit steeds strakker tegen de top aan. Het mocht helaas nu even niet zo zijn en reken er maar op dat hij met een nog sterker pakket volgend jaar terug komt.

En dan gaat het mis.
Voor Joey is de race goed begonnen en rijdt achter Rob maar ook voor de concurrent van Rob om het kampioenschap. De rijders zitten per ronde maar 0.3 seconde van elkaar af en na een half uur zijn ze nog steeds in 1 foto te vangen. Op het circuit gaat het na 30 minuten mis met een andere auto en de safetycar vlak voor de pitstops in de baan komt. Het hele veld maakt hier gebruik van en doet de verplichte stop in de safetycar procedure. Hierbij gaat het mis bij Rob als hij in kampioenspositie 0.7 seconde te kort over zijn stop doet en hij een drive through van de organisatie gepresenteerd krijgt. Einde kampioensaspiraties voor de 402, ook dit jaar is de tweede plek zijn deel.
Joey heeft inmiddels de kop te pakken en weet dit ook vol te houden tot het einde en wint de laatste race van het jaar, een geweldig debuut bij Spirit in de nieuwe auto.

In de komende periode gaan we kijken wat we voor komend jaar willen gaan doen en daar houden we jullie natuurlijk van op de hoogte. Er wordt weer gesproken met een aantal organisatoren, waarbij we ook weer een lange afstandsrace op het programma zullen zetten.

Vooruit kijkend.
Ideeën genoeg, nu de komende weken de kater wegspoelen en op naar 2019.