De 8 uur van Zandvoort met het eerste podium voor Spirit Racing.

Als de mussen van het dak af vallen rijden we met Spirit een 8 uurs race op Zandvoort Hoge temperaturen geven niet alleen een zware belasting voor de coureurs, maar ook de techniek wordt extreem belast. Met de eerste trainingen kwam het er al uit, hoge temperaturen in de motor en de remmen gaven een te zware belasting en vroegen om creatieve oplossingen voor het team.

Zo ook met onze camera’s voor de live uitzendingen, die waren niet voorbereid op temperaturen boven de 50 graden en schoten in storing. Gelukkig konden we later met de camera nog losse beelden vanuit de pits, de pitstop, en ook de finish maken waardoor u toch thuis een groot gedeelte van de race heeft kunnen volgen.

Nieuwe man
Deze keer met een nieuwe naam bij Spirit. Simon Knap heeft zich voor drie races in 2020 aan ons gecommitteerd en vanaf het eerste moment gaat de GT4 kampioen 2019 hard met de Clio. Het mooie is dat hij niet alleen cool blijft als we spreken over het rijden, maar ook de warmte kan hem niet zoveel deren. Hij stapt ondanks de 65 graden in de auto er steeds kakelvers weer uit

In acht uur maken we twaalf verplichte pitstops en die gaan allemaal goed (hulde), alleen heeft onze directe concurrent een diesel en hoeven 4 keer minder als ons te tanken. Met de wetenschap dat we na 8 uur 44 seconden achter ze eindigen hadden we meer verdiend dan deze tweede plek.

Wat wel weer mooi is, is dat we in het overall klassement de auto’s uit de hogere klasse zijn voorgebleven en hierdoor niet alleen tweede worden in de klasse maar ook in het algemeen klassement. Al waren we gewoon de snelste met een benzine motor.

Met de nieuwe race op Zolder in het weekeinde van 21 augustus pakken we de draad met de turbo auto’s weer op met een 200 minuten race op het circuit in België. Helaas daar nog zonder publiek, maar laten we hopen dat we nu de race wel kunnen streamen en dat de warmte geen roet in het eten gooit.