Dubbele Overwinning voor Spirit Racing op het Circuit van Oschersleben

Het afgelopen weekend stond het Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland in het teken van een van race 3 en 4 in het kampioenschap van de Supercar Challenge. Rob pakte een dubbele Grand Slam en Richard stond in zijn tweede race van zijn carrière al bijna op het podium.

Kwalificatie: Een Voorteken van Succes

De kwalificatiesessies op zaterdag lieten al zien dat de teams en coureurs vastbesloten waren om hun stempel te drukken. Met een perfecte balans neergezet door het team in de auto van Rob stonden we met de Clio-7 voor beide races op pole, Richard die pas in zijn tweede raceweekeinde moest acteren had het wat moeilijker, maar probeerde alle afstellingsmogelijkheden om de auto steeds meer naar zijn hand te zetten. Veel leren, ontwikkelen en proberen is de snelle man uit het Noord-Hollandse Wieringerwerf wel toevertrouwd, zo runt hij immers ook zijn eigen onderneming.

Race 1

In de sport divisie startte Nieman en Meester door een misverstand vanuit de pitstraat, maar dit weerhield Rob er niet van om op overtuigende wijze zijn overwinning te behalen. De ervaren coureur, rijdend voor het Spirit Racing Team, gebruikte zijn baankennis die hij eerder had opgedaan in de Supercar Challenge en de Nes500 endurance serie om zijn tegenstanders in te halen. Hij finishte uiteindelijk op de eerste plaats. Richard maakte een klein foutje en belande even naast de baan, maar kon in het verloop van de eerste race zichzelf steeds verbeteren waarbij hij net buiten het podium op de vierde plaats eindigde.

Race 2

Op zondagochtend ging de tweede race van start onder perfecte weersomstandigheden. Het eerste deel van de race werd gekenmerkt door de constante druk van de resultaatseconden die je ontvangt als “beloning” voor het podium in race 1. Maar dankzij een foutloze strategie en pitstop-management kon Rob weer naar de eerste plaats rijden. In de laatste ronden was het duidelijk dat de overwinning binnen handbereik was en pakte hij twee rondes voor het einde de leidende Jos Harper en won de race met twee seconden voorsprong.
Richard revancheerde zich goed na de spin in de eerste race, maar miste door het hoge tempo vooraan net de aansluiting van de top drie. Vooral in de laatste fase van de race werden de rondetijden steeds sneller en neemt hij deze ervaring en afstelling weer mee naar de volgende race op Spa die over drie weken (31 mei/2 juni) op de agenda staat.

De race nogmaals bekijken?

YouTube player

Conclusie: een onvergetelijk weekend

De dubbele overwinning op het circuit van Oschersleben benadrukt het strategische vernuft van Spirit Racing. De vraag is nu: wie kan hen nog stoppen?