Het weer een bepalende factor tijdens drukbezochte Zolder Supercar Madness

Waar het tijdens de eerste race op zaterdag zonnig (34 ºC) en warm was, regende het kort voor de tweede race op zondag flink. De coureurs mochten zelf bepalen of ze op slicks of op regenbanden zouden starten. De juiste keuze bleek bepalend, want de rijders die voor slicks gekozen hadden kwamen allemaal meteen na de opwarmronde binnen om toch regenbanden te monteren. Daardoor liepen ze direct een flinke achterstand op. Met twee ontzettende spannende races hebben zowel de coureurs als de duizenden bezoekers van de Zolder Supercar Madness weer een superweekend gehad.

Onze turbomotoren hadden veel last van de warmte en we kwamen daardoor ook niet aan de performance zoals op Spa waarmee we constant in de top konden meedraaien. Ook de rijders hadden het zwaar en werd de top temperatuur ooit in de auto op 80 ºC gemeten, beide coureurs Christian en Rob kwamen dan ook meer dan gaar uit de auto. Na de eerste race op de zaterdag was het podium dan ook niet echt in zicht en eindigden op de 4e en 5e plaats op 20 seconden van het podium.

Op de zondag was het met 35 graden tropisch warm en liepen de weersvoorspellingen uiteen tussen hagelstenen van 5 cm tot tropisch warm naar onweersbuien en windhozen, twee festivals werden om deze reden ook afgeblazen, maar de races bij ons gingen door een terechte keuze. Kortom ,het was een tombola om de juiste banden te kiezen waarin het weer in een uur tijd ook maar liefs 4x wisselde.

Rob had de twijfelachtige eer om twee keer de verkeerde keuze te maken en reed roemloos achteraan dit in een stil contrast na de overwinning op Spa in de vorige race. Het kan verkeren.

Christian maakt een veel betere keuze en liet na de eerste pitstop slicks monteren en deed dat ook nog eens in een full course yellow. Hij kwam steeds dichter bij het podium, maar een rode vlag 10 minuten voor tijd gooide daarbij roet in het eten. Het zou een mooie beloning zijn voor een sterk optreden van de snelle man uit Enschede.

We gaan ons nu weer opmaken voor de tweede race op het circuit van Assen waar dat weekeinde maar liefs 100.000 toeschouwers worden verwacht, mooi dat we daar ook weer kunnen acteren. De bezetting van de tweede auto is nog niet helemaal zeker, maar we houden u op de hoogte via de socials.

Groeten,

Pr Spirit