Junior Team Dominik Okruhlansky

Mijn verhaal

Van jongs af aan ben ik al helemaal gek van auto's. Toen ik nog in Slowakije woonde ging ik met vrienden wel eens kijken op de Slovakia Ring. Als je dan die raceauto's daar ziet rijden denk je als autosportliefhebber: dat wil ik ook!

Met mijn achtergrond als autotechnicus ben ik uiteindelijk naar Nederland toe gekomen. Gelukkig kon ik mijn passie als autotechnicus en APK-keurmeester continueren. Zo werk ik op momenteel bij Autobedrijf de Beer in Rotterdam.

Maar ja, die droom om ooit eens op de Slovakia Ring te gaan rijden ging niet weg. Met enig geluk kon ik op een gegeven moment een Nissan 350z kopen. Een prachtige auto waarmee ik een basis kan leggen om te gaan starten met racen. Met de autokennis die ik de afgelopen jaren opgedaan heb, ben ik samen met een team gestart om de Nissan 350z klaar te stomen voor de Time Attack competitie. In deze competitie draait het om de snelste rondetijd.

De afgelopen seizoenen heb ik deze competitie al een aantal keer mogen rijden. De concurrentie is net als bij alle vormen van autosport moordend. De afgelopen jaren heb ik het de concurrentie steeds moeilijker gemaakt en heb ik al een aantal keer het podium behaald.

Om deze lijn door te zetten ga ik in 2022 dan ook het volledige Time Attack seizoen racen en ben ik te zien op circuits als Assen en Zandvoort, maar ook op de Nürburgring. De auto heeft de afgelopen maanden al een aantal upgrades gehad. Zo zijn er racestoelen gemonteerd en is de auto inmiddels ook voorzien van een rol kooi. De auto is raceklaar voor de start in maart!

Uiteraard hoop ik in de toekomst mooie hoogtepunten te gaan beleven bij de Time Attack competitie. Wie weet ga ik de auto daarna prepareren om mijn racelicentie te behalen, zodat ik de volgende stap in mijn racecarrière kan gaan zetten. En wie weet... komt die Slovakia Ring nog wel eens een keer voorbij.

Meer Junior teams

Junior Team Michael van Schaik

Michael van Schaik werkend aan zijn race skills

Lees meer

Junior team Justin

Spirit Junior team Justin rijdend met een Renault CLIO II

Lees meer

Junior team Marten

Spirit Junior team Marten, rijdend in een Renault Kangoo. Ja echt!

Lees meer

Junior team Mark & Simon

Spirit Junior team Mark & Simon rijdend met een Renault CLIO II

Lees meer