Junior team Justin

Mijn verhaal

Sinds ik een jaar of tien was had ik een race stuurtje voor de computer. Vele uren heb ik als kind achter de computer doorgebracht met allemaal racespelletjes. Toen ik als 16-jarige voor het eerst bij Spirit over de vloer kwam was ik al meteen onder de indruk. Zo dicht was ik nog nooit bij een echte raceauto geweest (destijds nog een Clio 1…) en dat maakte indruk op mij.

Vanaf dat moment begon de droom te leven om ooit zelf in het echt te gaan racen. De jaren daarna richtte ik me vooral op het simracen, maar de droom om ooit nog in het echt te gaan racen bleef. Naarmate je ouder wordt en het welbekende dertigersdilemma optreedt, ga je keuzes maken. Ik heb twee linker handen, dus verder dan een wiel verwisselen kom ik niet. Met die gedachte en nog 1001 anderen beren op de weg heb ik het besluit genomen om te investeren in een race simulator en de droom om in het echt te gaan racen liet ik varen …

Totdat we op een zaterdagavond in mei 2021 een auto te koop zagen staan. Een Clio 2 weg auto, omgebouwd tot raceauto. Met de steun van Spirit members hebben we dezelfde avond de auto opgehaald en sinds die dag ben ik de blije eigenaar van een raceauto!

Er moest veel gebeuren aan de auto om deze race klaar te krijgen. Zo zat er nog een deel van de binnenbekleding in de auto, ontbraken de gordels en stoel en moest onder andere de distributie gedaan worden. Dit is slechts een klein deel van alle werkzaamheden. Met de hulp van alle Spirit Racing members was de auto race klaar gemaakt en zo kon ik begin oktober mijn debuut maken op het circuit!
Als je in een raceauto zit en de baan op rijdt, dan vergeet je op dat moment de hele wereld om je heen. Jij zit in die auto, de adrenaline giert door je lichaam en je bent alleen maar gefocust op het racen. Je gaat continue de grenzen van de auto en van jezelf verleggen en gaat op zoek naar het perfecte rondje (wat een coureur nog nooit gelukt is…).

Nu de grote vuurdoop voor auto en coureur heeft plaatsgevonden en ik besmet ben met het racevirus, is de volgende stap om mijn race licentie te gaan behalen. De stap daarna zal zijn om meerdere vrij-rijden dagen te gaan rijden om zo nog meer ervaring op te doen totdat ik het gevoel heb dat ik klaar ben om een eerste officiële race te gaan rijden. Wanneer en waar dat zal zijn is voor nu nog de vraag, maar dat nu al een droom verwezenlijkt is staat vast! Het is maar eens te meer gebleken dat binnen het Spirit Racing Team iedereen voor elkaar staat. Ik ben dan ook eenieder dankbaar voor alle bloed, zweet en tranen.

Meer Junior teams

Junior team Marten

Spirit Junior team Marten, rijdend in een Renault Kangoo. Ja echt!

Lees meer

Junior team Mark & Simon

Spirit Junior team Mark & Simon rijdend met een Renault CLIO II

Lees meer

Junior Team Michael van Schaik

Michael van Schaik werkend aan zijn race skills

Lees meer