Junior team Mark & Simon

Ons verhaal

Al jaren leek het ons leuk een raceauto te hebben en rondjes te mogen rijden over een circuit, maar net als met veel andere dingen in het leven kun je vaak 'veel excuses' verzinnen om zaken niet te doen.
Aan de andere kant; de randvoorwaarden en mogelijkheden om dit wel te doen waren gunstiger dan voor andere personen, we waren toch al onderdeel van een raceteam en hadden al een groep enthousiastelingen om ons heen.

Toen we een keer de kans kregen om proef te rijden op het circuit waren we simpelweg 'verpest'’. Dit is wat we wilden doen, en we besloten vooral naar de mogelijkheden te kijken i.p.v. de onmogelijkheden. Zo gezegd, zo gedaan. Er kwam eind 2020 een Clio III van het Spirit-Racing Team beschikbaar en dan begint het. Het begint met een grapje, maar al snel werd het haalbaar en voor we het wisten reden we ook in een Renault Clio III. We besloten het gewoon te doen en te kijken waar het zou eindigen, een echt einddoel hadden we (nog) niet.

Inmiddels hebben we beide onze Europese racelicentie gehaald en hebben we meerdere trainingsdagen achter de rug. We hebben ook geconstateerd dat er nog veel te leren valt en daarom is onze doelstelling voor 2022 vooral om veel meters te maken, de auto goed te leren kennen en eind 2022 de eerste wedstrijden te gaan rijden in de DNRT.

Wordt vervolgd……

Meer Junior teams

Junior Team Michael van Schaik

Michael van Schaik werkend aan zijn race skills

Lees meer

Junior team Marten

Spirit Junior team Marten, rijdend in een Renault Kangoo. Ja echt!

Lees meer

Junior team Justin

Spirit Junior team Justin rijdend met een Renault CLIO II

Lees meer