Junior team Marten

Mijn verhaal

Mijn gehele leven ben ik al gek van auto’s. Het gaat dan vooral om Renault en de autosport in het bijzonder. Thuis had mijn vader altijd al een eigen autobedrijf waar ik vanaf dat ik kon lopen al rondhuppelde. De wereld van auto’s is mij dan ook niet vreemd en met de paplepel ingegoten.

In 2016 ben ik het Spirit Racing Team komen versterken en daar werd de liefde voor autosport alleen maar groter! Nadat ik zelf een aantal Renault's voor de openbare weg auto’s helemaal getuned en gestyled had, leek het mij ook een keer leuk om een wolf in schaapskleren te gaan maken. En zo geschiede: een Renault Kangoo met een 2.0 16v motor van een Clio 2 RS. Niemand verwacht van zo’n auto dat er zoveel vermogen in zit.

Nadat ik de 2 liter motor in de Kangoo gebouwd had, vond ik het een leuk idee om er mee op straat te rijden. Maar ja, als je met Rob Nieman in gesprek gaat krijg je vanuit de jarenlange ervaring te horen wat hij vroeger met de race auto’s deed. Zo deed Rob altijd fusee-pennen tussen zijn fusees waardoor de auto beter stuurde. Op die wijze begon ik van de Kangoo steeds meer een raceauto te maken! Gaandeweg heb ik er nog een andere bak onder gezet met een sperdifferentieel en nog meer zaken verandert waardoor het uiteindelijk meer een raceauto dan een weg auto werd.

Met alle wijzigingen aan de auto ben ik tóch maar een keer het circuit op gegaan om er mee te racen. Ik was direct verkocht: racen op het circuit is veel leuker dan rijden op de weg en daarmee heb ik alle plannen voor mijn Renault Kangoo gewijzigd. De auto staat nu thuis zonder interieur en de rolkooi gaat ingemeten worden zodat het een volledige circuit auto wordt.

De planning voor 2022 is om meerdere trackdays te gaan rijden en vooral heel veel plezier er mee te gaan maken. Dat stuk plezier, daar ben ik niet bang voor met alle Spirit members!

Meer Junior teams

Junior team Mark & Simon

Spirit Junior team Mark & Simon rijdend met een Renault CLIO II

Lees meer

Junior team Justin

Spirit Junior team Justin rijdend met een Renault CLIO II

Lees meer

Junior Team Michael van Schaik

Michael van Schaik werkend aan zijn race skills

Lees meer