Junior Team Michael van Schaik

Mijn verhaal

Van kinds af aan ben ik al gek op alles wat te maken heeft met auto's. Op jonge leeftijd liep ik al rond in een autogarage, en naast auto's ben ik ook gek op motoren.

Waar de andere Spirit junioren de circuits op vier wielen onveilig maken, ben ik in 2019 het eens op twee wielen gaan proberen. Nadat ik samen met een vriend mijn racelicentie voor de motor behaald had, ben ik om mij heen gaan kijken naar een leuke klasse om ervaring op te doen met echte races! Inmiddels ben ik een aantal jaren verder en heb ik meerdere wedstrijden gereden op circuits als Zandvoort en Assen.

Vanaf 2022 gaat daar verandering in komen en ga ik ook circuits over de grens opzoeken. Elk circuit heeft weer een andere karakteristiek die zorgen voor een ongekende uitdaging. Het gevoel van accelereren tot wel 260 kilometer per uur, het remmen (van wel 260 naar 100 kilometer per uur!) en het in de bochten zo laag mogelijk op de grond liggen zorgen er voor dat ik de keuze heb gemaakt om op twee wielen te rijden. De snelheid en vrijheid die je voelt op de motor is niet te evenaren. Ik ga de aankomende jaren dan ook meedoen aan competities om nog meer ervaring op te doen en uiteindelijk net als bij Spirit de prijzen in de wacht te gaan slepen.

Meer Junior teams

Junior team Justin

Spirit Junior team Justin rijdend met een Renault CLIO II

Lees meer

Junior team Mark & Simon

Spirit Junior team Mark & Simon rijdend met een Renault CLIO II

Lees meer

Junior team Marten

Spirit Junior team Marten, rijdend in een Renault Kangoo. Ja echt!

Lees meer