Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam

We doen wat we kunnen

Maatschappelijk verantwoord

Spirit Racing neemt zijn verantwoording voor de mens en haar omgeving. Dit start al bij onze beslissingen van aanschaf van materialen en waar dat kan in het kiezen van onze leveranciers.

We zien dat de trend naar verduurzaming in de autosport is ingezet en dat dit een snelle ontwikkeling doormaakt. In de Formule 1 zijn hybride motoren en recuperatie  van remenergie  gemeengoed. Sinds 2019  kan uitsluitend een hybride auto de 24 uurs race van Le Mans winnen.

Eerlijk is eerlijk, Spirit Racing zal de autosport in z'n huidige vorm niet 100% duurzaam maken. Onverlet kijken we continue naar de mogelijkheden waar een verschil gemaakt kan worden.

Zo hebben we voor de komende jaren de volgende zaken al eerder gerealiseerd, en staan open voor suggesties of aanvullingen van onze partners.

Trekkende voertuigen voor transport naar het circuit en het transporteren van de raceauto’s voldoen aan de Euro-6 norm. Niet alleen een lage uitstoot maar ook een aanzienlijke besparing in het brandstofverbruik dragen hieraan bij.

De vervuilende tweetakt scooters zijn vervangen door elektrische scooters.

De tent- en trailerverlichting is omgebouwd naar energiezuinige LED verlichting.

Racebanden worden na gebruik terug genomen en worden gerecyceld naar o.a. kunststof tegels

Racebrandstof is zwavelarm en een uitgekiend inspuitsysteem met directe injectie geeft een optimale verbranding waarbij het verbruik 20% is afgenomen.

Wateroplosbare lak wordt gebruikt voor het spuiten van onze raceauto’s en reservedelen. Onze partners hierin hebben hier een sluitend protocol voor. Maar ook delen worden vaak hersteld waarbij grondstoffen minder aangesproken hoeven worden.

Laptops worden regelmatig ge-update en komen na gebruik niet bij het vuilnis. Onze partner heeft hierin een duidelijke stellingname. Refuse, Reduce, Re-use, Repair. Gericht op minder verbruik, minder afval en langere levensduur. Helaas zijn er nog geen technieken welke kringlopen voor 100% kunnen sluiten. Dus blijft er nog een laatste stap over, recyclen.

Nieuws & raceverslagen

Spirit Racing combineert in 2023 de Supercar Challenge met de juniors in de DNRT.

12 januari 2023

Aankomend seizoen zijn wij op meerdere fronten actief. We maken een rentree in de Supercar Challenge, maar rijden ook enkele…

Lees meer

NES500 race 7 2022: Lausitzring. We did it!

12 september 2022

Na een jaar van steeds verder ontwikkelen, investeren en een meer dan perfecte voorbereiding halen we twee kampioenschappen in onze Nes 5 klasse binnen. Hier bovenop eindigen we van de ruim zeventig deelnemers ook nog eens als derde in het algemeen klassement van het Duits kampioenschap.

Lees meer

NES500 race 6 2022: Nürburgring

2 augustus 2022

Je zult het altijd zien, in de kleinste periode tussen de races in openbaren zich de grootste problemen, en juist in deze periode hadden we te maken met grote elektronische storingen. We overwonnen ze en pakten op zondag de overwinning, hoe gaaf is dat.

Lees meer

NES500 race 5 2022: Spa

19 juli 2022

Eerste prijs 2022 binnen voor Spirit Racing, maar het ging niet vanzelf.

Je hebt zo van die dagen die gelijk moeilijk beginnen en waar op die dag geen eind aan leek te komen, deze hadden we met de 550 op Spa. Storingen te over maakte het onmogelijk om te kunnen starten in de wedstrijdauto. Gelukkig bracht de T-car uitkomst en 1 uur voor de wedstrijd werd besloten om de andere auto te pakken. Dit pakte goed uit en zo pakten we op Spa het eerste Benelux kampioenschap van het jaar met races in Zandvoort Assen Spa en Zolder. Hij kan maar binnen zijn, een mooie beloning voor ons team.

Lees meer