Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam

We doen wat we kunnen

Maatschappelijk verantwoord

Tegenwoordig doet bijna iedere organisatie wel 'iets' met het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Maar ook Spirit Racing neemt hierin zijn verantwoording, dit start al bij hun beslissingen van aanschaf van materialen en waar mogelijk het kiezen van hun leveranciers.

De deskundigen geven aan dat de trend naar verduurzaming in de autosport is ingezet en dat dit een snelle ontwikkeling zal zijn. Zo werkt men in de Formule 1 aan het terugwinnen van remenergie en wordt er steeds meer geracet op biobrandstof. Auto’s met hybride aandrijving worden gemeengoed bij veel races en zal vanaf 2019 uitsluitend een hybride auto de 24 uurs race van Le Mans kunnen winnen.

Spirit Racing zal de autosport in z'n huidige vorm niet 100% duurzaam maken. Wel kijken we naar de mogelijkheden waar wij een verschil kunnen maken. Zo hebben wij voor de komende jaren de volgende zaken al eerder gerealiseerd, en staan open voor suggesties of aanvullingen van onze partners.

Trekkende voertuigen voor transport naar het circuit (LVS trucks) en het transporteren van de raceauto’s (Haulo Berging) voldoen aan de Euro-6 norm. Niet alleen een lage uitstoot maar ook een aanzienlijke besparing in het brandstofverbruik dragen hieraan bij.

Tweetakt (!) scooters zijn vervangen naar elektrische scooters.

De tentverlichting is per 2019 omgebouwd naar een energiezuinige LED verlichting.

Racebanden worden na gebruik terug genomen en worden hergebruikt in kunststof tegels welke gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld in speeltoestellen op kinderspeelplaatsen.

De racebrandstof is zwavelarm en een uitgekiend inspuitsysteem met directe injectie geeft een optimale verbranding waarbij het verbruik 20% is afgenomen en het geleverde vermogen met 20% is toegenomen.

Wateroplosbare verf wordt gebruikt voor het spuiten van onze raceauto’s en reservedelen. Onze partners hierin (Bert Pruim Autoschade en Duynker) hebben hier een sluitend protocol voor. Maar ook delen worden vaak hersteld waarbij grondstoffen minder aangesproken hoeven worden.

Onze laptops worden regelmatig ge-update en komen na gebruik niet bij het vuilnis. Onze partner (Vitasys) heeft hierin een duidelijke stellingname. Refuse, Reduce, Re-use, Repair. Gericht op minder verbruik, minder afval en langere levensduur. Helaas zijn er nog geen technieken welke kringlopen voor 100% kunnen sluiten. Dus blijft er nog een laatste stap over, recyclen.