Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam

We doen wat we kunnen

Maatschappelijk verantwoord

Spirit Racing neemt zijn verantwoording voor de mens en haar omgeving. Dit start al bij onze beslissingen van aanschaf van materialen en waar dat kan in het kiezen van onze leveranciers.

We zien dat de trend naar verduurzaming in de autosport is ingezet en dat dit een snelle ontwikkeling doormaakt. In de Formule 1 zijn hybride motoren en recuperatie  van remenergie  gemeengoed. Sinds 2019  kan uitsluitend een hybride auto de 24 uurs race van Le Mans winnen.

Eerlijk is eerlijk, Spirit Racing zal de autosport in z'n huidige vorm niet 100% duurzaam maken. Onverlet kijken we continue naar de mogelijkheden waar een verschil gemaakt kan worden.

Zo hebben we voor de komende jaren de volgende zaken al eerder gerealiseerd, en staan open voor suggesties of aanvullingen van onze partners.

Trekkende voertuigen voor transport naar het circuit en het transporteren van de raceauto’s voldoen aan de Euro-6 norm. Niet alleen een lage uitstoot maar ook een aanzienlijke besparing in het brandstofverbruik dragen hieraan bij.

De vervuilende tweetakt scooters zijn vervangen door elektrische scooters.

De tent- en trailerverlichting is omgebouwd naar energiezuinige LED verlichting.

Racebanden worden na gebruik terug genomen en worden gerecyceld naar o.a. kunststof tegels

Racebrandstof is zwavelarm en een uitgekiend inspuitsysteem met directe injectie geeft een optimale verbranding waarbij het verbruik 20% is afgenomen.

Wateroplosbare lak wordt gebruikt voor het spuiten van onze raceauto’s en reservedelen. Onze partners hierin hebben hier een sluitend protocol voor. Maar ook delen worden vaak hersteld waarbij grondstoffen minder aangesproken hoeven worden.

Laptops worden regelmatig ge-update en komen na gebruik niet bij het vuilnis. Onze partner heeft hierin een duidelijke stellingname. Refuse, Reduce, Re-use, Repair. Gericht op minder verbruik, minder afval en langere levensduur. Helaas zijn er nog geen technieken welke kringlopen voor 100% kunnen sluiten. Dus blijft er nog een laatste stap over, recyclen.

Nieuws & raceverslagen

NES500 race 4 2022: Assen

14 juni 2022

Assen is alweer race 4 uit een serie van 7 wedstrijden in het Duitse Nes 500 kampioenschap, we hadden vooraf wat tegenslag met de rijdersbezetting op de tweede auto maar Simon pakte dat met dubbele stinten in de wedstrijden prima op waardoor Wouter Manderveld zijn debuut kon maken bij Spirit Racing.

Lees meer

NES500 race 3 2022: Zandvoort

18 mei 2022

Het was een weekeinde uit het boekje voor Spirit Racing, we zaten er bij de eerste training gelijk goed bij en pakten niet alleen de kwalificatie maar ook een eerste plaats in de race op zondag. Hierbij het verslag.

Lees meer

NES500 race 2: Zolder

25 april 2022

Spirit kopieert Red Bull met een dubbel podium op het circuit van Zolder en pakt en passant de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Maar het ging allemaal niet vanzelf. Dit is het verslag.

Lees meer

NES500 race 1: Hockenheim

8 maart 2022

Spirit Racing is voortvarend gestart aan het nieuwe autoraceseizoen. Het duo Rob Nieman/Simon Knap heeft op het circuit van Hockenheim de eerste wedstrijd van het NES500-kampioenschap gewonnen

Lees meer