Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam

We doen wat we kunnen

Maatschappelijk verantwoord

Spirit Racing neemt zijn verantwoording voor de mens en haar omgeving. Dit start al bij onze beslissingen van aanschaf van materialen en waar dat kan in het kiezen van onze leveranciers.

We zien dat de trend naar verduurzaming in de autosport is ingezet en dat dit een snelle ontwikkeling doormaakt. In de Formule 1 zijn hybride motoren en recuperatie  van remenergie  gemeengoed. Sinds 2019  kan uitsluitend een hybride auto de 24 uurs race van Le Mans winnen.

Eerlijk is eerlijk, Spirit Racing zal de autosport in z'n huidige vorm niet 100% duurzaam maken. Onverlet kijken we continue naar de mogelijkheden waar een verschil gemaakt kan worden.

Zo hebben we voor de komende jaren de volgende zaken al eerder gerealiseerd, en staan open voor suggesties of aanvullingen van onze partners.

Trekkende voertuigen voor transport naar het circuit en het transporteren van de raceauto’s voldoen aan de Euro-6 norm. Niet alleen een lage uitstoot maar ook een aanzienlijke besparing in het brandstofverbruik dragen hieraan bij.

De vervuilende tweetakt scooters zijn vervangen door elektrische scooters.

De tent- en trailerverlichting is omgebouwd naar energiezuinige LED verlichting.

Racebanden worden na gebruik terug genomen en worden gerecyceld naar o.a. kunststof tegels

Racebrandstof is zwavelarm en een uitgekiend inspuitsysteem met directe injectie geeft een optimale verbranding waarbij het verbruik 20% is afgenomen.

Wateroplosbare lak wordt gebruikt voor het spuiten van onze raceauto’s en reservedelen. Onze partners hierin hebben hier een sluitend protocol voor. Maar ook delen worden vaak hersteld waarbij grondstoffen minder aangesproken hoeven worden.

Laptops worden regelmatig ge-update en komen na gebruik niet bij het vuilnis. Onze partner heeft hierin een duidelijke stellingname. Refuse, Reduce, Re-use, Repair. Gericht op minder verbruik, minder afval en langere levensduur. Helaas zijn er nog geen technieken welke kringlopen voor 100% kunnen sluiten. Dus blijft er nog een laatste stap over, recyclen.

Nieuws & raceverslagen

Spirit Racing besluit seizoen 2023 op een derde plaats in de eindrangschikking

30 oktober 2023

Spirit Racing besluit seizoen 2023 op een derde plaats in de eind rangschikking

Op een winderig en regenachtig herfstweekeinde in Assen vond de laatste race van 2023 plaats, de beruchte (alles moest nog worden beslist) Finale Races van de Supercar Challenge.

Lees meer

Spanning en Sensatie op het Legendarische Circuit van Spa-Francorchamps

17 oktober 2023

Het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps staat bekend om zijn onvoorspelbare weer. Dit weekend was daarop geen uitzondering. Terwijl we ons voorbereidden op een weekend vol regen, waren de weergoden ons gunstig gezind.

Lees meer

Dubbel podium op Zandvoort, maar gek genoeg ook een dubbel gevoel bij Spirit Racing.

24 september 2023

Het (door de formule 1) nog in de stijgers staande circuit van Zandvoort was voor afgelopen weekeinde het decor voor…

Lees meer

Twee spannende races bij Jack’s Racing Days

14 augustus 2023

De Supercar Challenge heeft tijdens Jack’s Racing Day het publiek getrakteerd op twee zeer spannende races. De eerste race werden we vierde en achtste maar tijdens de hoofdrace wonnen we de hoofdrace in een sterk veld en volle tribunes. De grote winnaars waren naast de teams de 90.000 toeschouwers tijdens Jack’s Racing Day 2023, want die zagen twee fantastische races met volle velden. En dat was natuurlijk precies waarvoor ze naar TT Circuit Assen waren gekomen.

Lees meer