Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam

We doen wat we kunnen

Maatschappelijk verantwoord

Spirit Racing neemt zijn verantwoording voor de mens en haar omgeving. Dit start al bij onze beslissingen van aanschaf van materialen en waar dat kan in het kiezen van onze leveranciers.

We zien dat de trend naar verduurzaming in de autosport is ingezet en dat dit een snelle ontwikkeling doormaakt. In de Formule 1 zijn hybride motoren en recuperatie  van remenergie  gemeengoed. Sinds 2019  kan uitsluitend een hybride auto de 24 uurs race van Le Mans winnen.

Eerlijk is eerlijk, Spirit Racing zal de autosport in z'n huidige vorm niet 100% duurzaam maken. Onverlet kijken we continue naar de mogelijkheden waar een verschil gemaakt kan worden.

Zo hebben we voor de komende jaren de volgende zaken al eerder gerealiseerd, en staan open voor suggesties of aanvullingen van onze partners.

Trekkende voertuigen voor transport naar het circuit en het transporteren van de raceauto’s voldoen aan de Euro-6 norm. Niet alleen een lage uitstoot maar ook een aanzienlijke besparing in het brandstofverbruik dragen hieraan bij.

De vervuilende tweetakt scooters zijn vervangen door elektrische scooters.

De tent- en trailerverlichting is omgebouwd naar energiezuinige LED verlichting.

Racebanden worden na gebruik terug genomen en worden gerecyceld naar o.a. kunststof tegels

Racebrandstof is zwavelarm en een uitgekiend inspuitsysteem met directe injectie geeft een optimale verbranding waarbij het verbruik 20% is afgenomen.

Wateroplosbare lak wordt gebruikt voor het spuiten van onze raceauto’s en reservedelen. Onze partners hierin hebben hier een sluitend protocol voor. Maar ook delen worden vaak hersteld waarbij grondstoffen minder aangesproken hoeven worden.

Laptops worden regelmatig ge-update en komen na gebruik niet bij het vuilnis. Onze partner heeft hierin een duidelijke stellingname. Refuse, Reduce, Re-use, Repair. Gericht op minder verbruik, minder afval en langere levensduur. Helaas zijn er nog geen technieken welke kringlopen voor 100% kunnen sluiten. Dus blijft er nog een laatste stap over, recyclen.

Nieuws & raceverslagen

Dubbele Overwinning voor Spirit Racing op het Circuit van Oschersleben

14 mei 2024

Het afgelopen weekend stond het Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland in het teken van een van race 3 en 4 in het kampioenschap van de Supercar Challenge. Rob pakte een dubbele Grand Slam en Richard stond in zijn tweede race van zijn carrière al bijna op het podium.

Lees meer

Raceverslag Zandvoort 11-13 april 2024.

15 april 2024

Het was een stralende weekeinde op het legendarische circuit van Zandvoort tijdens de allereerste race van het seizoen in de Supercar Challenge. Ook wij konden niet vermoeden dat we in de eerste race twee keer op het hoogste podium stonden, maar het gebeurde wel.

Lees meer

Seizoen 27 staat voor de deur.

20 februari 2024

Het is weer bijna zover, het autosportseizoen 2024 gaat weer van start, en wij van Spirit Racing kunnen niet wachten…

Lees meer

Prijsuitreiking Supercar Challenge 2023

12 december 2023

De derde plaats in de Supercar Challenge Sport Divisie is 8 december jl. bekroont met een trofee. Het was een avond waarbij de beste deelnemers van het seizoen in het zonnetje werden gezet.

Lees meer