Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam

We doen wat we kunnen

Maatschappelijk verantwoord

Spirit Racing neemt zijn verantwoording voor de mens en haar omgeving. Dit start al bij onze beslissingen van aanschaf van materialen en waar dat kan in het kiezen van onze leveranciers.

We zien dat de trend naar verduurzaming in de autosport is ingezet en dat dit een snelle ontwikkeling doormaakt. In de Formule 1 zijn hybride motoren en recuperatie  van remenergie  gemeengoed. Sinds 2019  kan uitsluitend een hybride auto de 24 uurs race van Le Mans winnen.

Eerlijk is eerlijk, Spirit Racing zal de autosport in z'n huidige vorm niet 100% duurzaam maken. Onverlet kijken we continue naar de mogelijkheden waar een verschil gemaakt kan worden.

Zo hebben we voor de komende jaren de volgende zaken al eerder gerealiseerd, en staan open voor suggesties of aanvullingen van onze partners.

Trekkende voertuigen voor transport naar het circuit en het transporteren van de raceauto’s voldoen aan de Euro-6 norm. Niet alleen een lage uitstoot maar ook een aanzienlijke besparing in het brandstofverbruik dragen hieraan bij.

De vervuilende tweetakt scooters zijn vervangen door elektrische scooters.

De tent- en trailerverlichting is omgebouwd naar energiezuinige LED verlichting.

Racebanden worden na gebruik terug genomen en worden gerecyceld naar o.a. kunststof tegels

Racebrandstof is zwavelarm en een uitgekiend inspuitsysteem met directe injectie geeft een optimale verbranding waarbij het verbruik 20% is afgenomen.

Wateroplosbare lak wordt gebruikt voor het spuiten van onze raceauto’s en reservedelen. Onze partners hierin hebben hier een sluitend protocol voor. Maar ook delen worden vaak hersteld waarbij grondstoffen minder aangesproken hoeven worden.

Laptops worden regelmatig ge-update en komen na gebruik niet bij het vuilnis. Onze partner heeft hierin een duidelijke stellingname. Refuse, Reduce, Re-use, Repair. Gericht op minder verbruik, minder afval en langere levensduur. Helaas zijn er nog geen technieken welke kringlopen voor 100% kunnen sluiten. Dus blijft er nog een laatste stap over, recyclen.

Nieuws & raceverslagen

Hella Pagid logo

Hella Pagid drie jaar premium partner

4 januari 2022

In het nieuwe seizoen wordt Hella Pagid premium partner bij Spirit Racing

Lees meer

Aangepaste agenda 2022!

17 december 2021

De agenda voor 2022 is aangepast. Onderstaand de nieuwe. Uiteraard komt hiermee de oude te vervallen.

Lees meer

Nieuwe partner: Hans Grootveld Transport

11 november 2021

Voor 2022 is Hans Grootveld de transportpartner. Welkom Hans!

Lees meer
BNR Capital

Nieuwe sponsor: BNR Capital

5 november 2021

Welkom!

Lees meer