NES500 race 3 2022: Zandvoort

Spirit pakt Grandslam op Zandvoort en verstevigd zijn eerste plaats in het kampioenschap.

Het was een weekeinde uit het boekje voor Spirit Racing. We zaten er bij de eerste training gelijk goed bij en pakten niet alleen de kwalificatie, maar ook een eerste plaats in de race op zondag. Hieronder het verslag.

Hoe fijn is het om het weer samen met de partners te mogen doen, deze keer waren Motul en Hella Pagid er met een grote groep, maar ook de andere sponsoren gaven acte de présence op het Formule 1 circuit van Zandvoort. Ze werden getrakteerd op een mooi programma en hier bovenop ook nog eens geweldig weer.

De coureurs hadden het met een super auto deze keer gemakkelijk. Maar hier ging wel het nodige aan vooraf. De race op Zolder had zeker wel zijn tol geëist, met veel voortreinschade maar ook schade aan de voor en zijkant van de auto. Hoe lekker is het dan om Bert en Edo Pruim in je midden te hebben die de schades al jaren voor ons herstellen. Maar de techniek was zeker een dingetje en ook de laatste gedachten over de set-up werden gelijk doorgevoerd. Zandvoort is qua afstelling wel wat anders dan het circuit van Zolder van de vorige race.

Het klopte, de auto was perfect en op geen moment waren we in gevaar, nou wellicht even toen onze voorsprong van 45 seconden na 2 uur racen verdween door een safety car periode, maar ook deze konden we prima pareren en de auto probleemloos naar de finish rijden.
Onze concurrenten stranden na een uur in de wedstrijd met problemen waardoor we ook nog eens goede zaken deden voor het kampioenschap.

We hopen dit de volgende race 10-12 juni op Assen weer door te kunnen zetten en zo een goede stap te maken in zowel het Benelux als het Duits kampioenschap, we hebben daar weer veel zin in.
Wellicht tot daar.

Groeten,

Pr. Spirit Racing

Foto’s Bastiaan/ Boaz Wesselink