NES500 race 4 2022: Assen

Beide auto’s op het podium in Assen; Spirit behoud de leiding in het kampioenschap.

Assen is alweer race 4 uit een serie van 7 wedstrijden in het Duitse Nes 500 kampioenschap, we hadden vooraf wat tegenslag met de rijdersbezetting op de tweede auto maar Simon pakte dat met dubbele stinten in de wedstrijden prima op waardoor Wouter Manderveld zijn debuut kon maken bij Spirit Racing.

Na de laatste overwinning op Zandvoort waren niet alleen wij gebrand op continuering van de goede resultaten maar ook onze concurrent in het kampioenschap Nano Racing was optimaal voorbereid aan de wedstrijd op Assen, zij waren immers uitgevallen op Zandvoort en moesten om de aansluiting te behouden een goed resultaat halen. Dat deden ze ook en uiteindelijk wonnen zij de wedstrijd met 9 seconden voorsprong na drie uur racen, Nou drie uur racen.. we kunnen beter zeggen drie uur kwalificeren, de teams gaven elkaar geen duimbreed toe en details lieten het voordeel naar Nano Racing gaan, zij hadden net ietsje meer snelheid in de auto.

Als je eens wil zien hoe scherp het gaat is het leuk om naar de laatste stint van Simon op ons YouTube kanaal te kijken, werkelijk alles wordt uit de Clio geperst om er voor te blijven, Simon kon het, de auto kon het, maar de nieuwe Goodyear banden gaven het 4 rondjes voor het einde op. Werk aan de winkel voor het preparatie team, het zal immers voor de volgende race op Spa weer vergelijkbaar worden.

Een groot compliment dit weekeinde voor onze debutant Wouter Manderveld, die weliswaar met korte ervaring in een eigen Clio-4 een foutloos weekeinde afwerkte en gedurende de race dag steeds sneller de ge-update Clio over een voor hem nieuwe circuit wist rond te rijden. Hij beloonde zichzelf door samen met Simon de derde plaats voor zich op te eisen en zo een goede indruk achter te laten bij het team.

Onze volgende race is op het befaamde circuit van Spa (15-17 juli) waar we weer met twee auto’s de strijd met de concurrentie aan zullen gaan, we kunnen daar het Benelux kampioenschap binnen halen die met 3 wedstrijden (Zandvoort Assen en Spa) onderdeel is van het Duits kampioenschap welke over 7 wedstrijden gerekend wordt.

Kortom veel om voor te strijden, Spirit zit er bovenop en we gaan er alles aan doen om de goede resultaten voort te zetten.

Foto’s Bastiaan/ Boaz Wesselink