NES500 race 5 2022: Spa

Eerste prijs 2022 binnen voor Spirit Racing, maar het ging niet vanzelf.

Je hebt zo van die dagen die gelijk moeilijk beginnen en waar op die dag geen eind aan leek te komen, deze hadden we met de 550 op Spa. Storingen te over maakte het onmogelijk om te kunnen starten in de wedstrijdauto. Gelukkig bracht de T-car uitkomst en 1 uur voor de wedstrijd werd besloten om de andere auto te pakken. Dit pakte goed uit en zo pakten we op Spa het eerste Benelux-kampioenschap van het jaar met races in Zandvoort Assen Spa en Zolder. Hij kan maar binnen zijn, een mooie beloning voor ons team.

552
Deze keer was ook de tweede auto goed bezet met aanvoerder John nu bijgestaan door Sandra van der Sloot en Raymond Koper. Zij hadden extra trainingen gereden om goed voor de dag te komen en coach Sandra gaf waardevolle tips die de rondetijden met seconden naar beneden haalden. Tijdens de race ging het ook goed, al moesten ze twee keer extra door de pits omdat de organisatie had geconstateerd dat er te vroeg was ingehaald na een Safetycar situatie. Voor de rest liep alles bijna vlekkeloos, het podium werd net niet gehaald maar een verdienstelijke vierde plek met goede sessies en rondtijden geven veel vertrouwen voor de volgende race op de Nürburgring over 12 dagen.

550
Simon en Rob gingen voor het eerst samen van start in de Clio-4. En waar Simon dit al eerder had gedaan was de auto voor Rob in de wedstrijd nog helemaal nieuw. Het wende zeer snel al was de concurrent voor de titel in het Duits kampioenschap onbereikbaar. We mochten nog even hoop hebben door een strategische meesterzet van Justin, maar de verschillen waren te groot om ze achter ons te houden. De situatie is met nog twee races te gaan dat we 7 punten voorsprong hebben op Nano Racing en dat we deze gaan verdedigen op de Nürburgring, laten we hopen dat de vaste auto dan maar weer beschikbaar was.
Het eerste kampioenschap werd gevierd in La Baron vlak bij de watervallen van Coo, u zult begrijpen — het bleef nog lang onrustig in België.