NES500 race 6 2022: Nürburgring

Je zult het altijd zien, in de kleinste periode tussen de races in openbaren zich de grootste problemen, en juist in deze periode hadden we te maken met grote elektronische storingen. We overwonnen ze en pakten op zondag de overwinning, hoe gaaf is dat.

Het was krap tijdens het ADAC evenement op de Nürburgring waar maar liefst tien verschillende kampioenschappen verreden werden en zo stonden we met zes man wel heel gezellig in een pit box. Toch ging het allemaal weer en waren na de eerste testen blij met de reacties over de handeling van beide auto’s. Naast Simon en Rob reden net als in Spa, John Sandra en Raymond gelukkig ook weer mee.

In de race gaat het goed met de auto’s en kunnen we de strijd goed aan met de andere coureurs, zo vecht John met een koppel BMW ’s om zich heen en heeft Rob het druk met de auto’s uit de snellere klassen.

De 550 rijdt prima en de wegligging is super. Na 45 minuten wisselen we van rijders en stapt Simon in, ook de 552 heeft dan gewisseld en neemt Raymond het stuur over van John. Opeens uit het niets wat paniek als we Raymond na 35 ronden naast de baan zien staan. Eerst denken we aan een spin, maar later bleek er een probleem te zijn met de brandstofpomp en komt er zo een einde aan de podiumaspiraties van de rijders op de 552. Extra zuur voor Sandra omdat ze nog helemaal niet gereden heeft en net als vorig jaar na een crash van een teamgenoot weer niet aan rijden toe komt. Zonde want een dubbel podium zat er zeker in dat weekeinde.

Met de 550 gaat het super en wordt er met de banden extra geïnvesteerd om het uiterste er uit te blijven halen en dat lukt, na drie uur rijden we 100% probleemloos over de finish en verstevigen zo onze koppositie in het Duits kampioenschap.

Onze beslissende laatste race is op de Lausitzring in de eerste week van september. Eerst allemaal maar even bijkomen. Dan de komende weken weer vol in de preparatie voor de laatste ronde van seizoen 2022.