NES500 race 7 2022: Lausitzring. We did it!

Na een jaar van steeds verder ontwikkelen, investeren en een meer dan perfecte voorbereiding halen we twee kampioenschappen in onze Nes 5 klasse binnen. Hier bovenop eindigen we van de ruim zeventig deelnemers ook nog eens als derde in het algemeen klassement van het Duits kampioenschap.
2022 gaat de boeken in als een optelsom van vertrouwen van de partners, de onovertroffen kwaliteit van het hele team, en de foutloze prestaties op de baan van de coureurs.

Toch ging het ook op de Lausitzring allemaal niet vanzelf, met een verregende training en een kwalificatie waarbij we er twee keer hard afgingen. De correlatie tussen de voor- en achterremmen kregen we in het begin moeilijk onder controle. Maar toch stonden we aan het einde van de kwalificatie op een prima tweede plaats waarbij we in deze kwalificatie de oorzaak konden oplossen en zo de auto voor de race topfit naar de start konden brengen.

Simon deed de start en pakte gelijk de bumper van onze overgebleven tegenstander en titelkandidaat om daar vervolgens na vijf rondjes brutaal omheen te rijden en zo de kop te nemen in onze klasse.

Raceverslag

We reden op de medium band waar de Sirocco koos voor het harde type en we iedere ronde 0.3 seconde konden wegrijden. Met een goede vijf seconden voorsprong stapte Rob voor de tweede stint in de auto en werd ook de rijderssamenstelling op de andere auto omgewisseld. In het begin liepen we weg, maar gedurende de stint verloren bij ons de achterbanden de grip en kwamen hierdoor eerder binnen voor de rijderswissel en andere banden.

Dit pakte prima uit en Simon ging er eens goed voor zitten en liep uit naar een voorsprong van dertien seconden. Toch konden we deze in de laatste stint niet houden en op zachte banden pakte twee ronden voor het einde Nano Racing resoluut de kop om met twee seconden voorsprong de race van drie uur op hun naam te zetten. Over spannend gesproken.

Spirit werd tweede, maar ruim genoeg voor het dubbele kampioenschap. En hoe groot het vertrouwen van het team was bleek wel uit de van tevoren gemaakte shirts met hierop de twee kampioenschappen al afgedrukt, je moet maar durven. De rijders wisten hier niets van. Hoe gaaf is dit…

Hierna podium, borrels en feest samen met de andere Nederlandse teams en bleef het, zoals zo vaak zo mooi omschreven, nog lang onrustig in de box bij de kersverse kampioen van de Nes 5 klasse. Binnenkort meer nieuws over seizoen 2023. Er lopen wat leuke activiteiten en ideeën, maar daarover later meer in onze volgende nieuwsbrief. Iedereen bedankt voor alle vormen van steun en tot snel.