Podium op de Nürburgring, en een derde plaats in het eindklassement

De laatste race in het kampioenschap is altijd temperamentvol, iedereen wil immers goed afsluiten en veel kampioenschappen moeten nog worden beslist. Als je dan met 65 auto’s van start gaat weet je 1 ding zeker, – het worden heftige uren op het mooie circuit op de Eiffel in Duitsland -.

Hieronder het verhaal van het weekeinde.

Het was een topprestatie van het team om in de afgelopen 4 weken maar liefs op 3 evenementen actief te zijn. Gelukkig hadden we veel hulp van de vaste kern, zij maken het naast hun gewone werk telkens toch in de weekenden en de avonduren maar weer mogelijk, een prestatie van formaat.

Deze keer moest Rob het stellen zonder zijn teamgenoot Simon, zijn vakantie stond al in de planning dus moest Rob voor de laatste race op zoek naar een andere teamgenoot. Gelukkig vonden we in Christiaan, die dit jaar al eerder had gereden, een vervanger voor de vakantievierende Simon. Op de andere auto werd John zoals altijd bijgestaan door Sandra, maar ook Guillermo en Raymond mochten weer acteren op de 552. Beide auto’s krijgen een update op de motoren, en Arnaud Fuchs van Renault Sport komt met een upgrade waarbij het vermogen wordt opgeschroefd, altijd een welkome aanpassing voor elke coureur.

Met de trainingen en kwalificatie is het chaos op de baan en is het erg moeilijk om een vrije ronde te rijden, je hebt daar ook een beetje mazzel bij nodig, de auto’s doen het prima maar we vinden niet het juiste ritme en eindigen op P4 en P6, de concurrentie doet het beter maar gelukkig is kwalificatie niet het meest belangrijkste in de endurance wedstrijden.

In de race gaat het goed en al snel rijdt Rob pal achter de directe concurrent waarmee we om de laatste podiumpositie in het eindklassement strijden, na 4 ronden passeert Rob hem en rijdt van hem weg. We komen inmiddels ook steeds beter in ons ritme met een prima sturende auto.

John heeft de start van de andere auto voor zijn rekening genomen en komt iedere ronde steeds sneller rond als Guillermo het stuur van hem over neemt voor de tweede sessie op de 552. Guillermo is snel onderweg tot het misgaat op het einde van het rechte stuk. Een BMW denkt later dan laat te kunnen remmen en boort zich in de flank van de insturende Clio. De Clio heeft zware schade en moet met de takelwagen worden afgevoerd. Heel vervelend voor Sandra en Raymond die nu helemaal niet aan rijden zijn toegekomen.

Rob heeft inmiddels het stuur over gegeven aan Christiaan, die in zijn dubbele stint met maar liefst 5 safety car situaties de auto uit de problemen probeert te houden, het is zo vol op de baan dat er al snel wordt gesproken over de grote ontwijkshow, uit de problemen blijven is het devies in zijn dubbele stint en hierin slaagt hij glansrijk.

We rijden met de enige overgebleven Clio op de tweede plaats (de concurrentie bleef gelukkig ook niet zonder problemen) en weten telkens slim de pitstops te organiseren. En met nog 45 minuten gaat Rob de baan op met de concurrent pal achter ons. We proberen er voor te blijven maar zij hebben een goede mix van coureur en auto op het einde van de race en komen telkens dichterbij. Engineer Marco Sikman met strategie specialist Justin Hermarij rekent Rob voor dat als hij achter de 3.0 ltr. BMW blijft hij evengoed genoeg punten haalt voor de laatste overgebleven podiumplaats.

En het lukt, derde in het dag klassement en derde in het eindklassement is het resultaat voor 2021, en daar mogen we beste allemaal trots op zijn.

En nu op naar 2022, met hier alvast een voorproefje voor het nieuwe seizoen.