Race verslag Spa Francorchamps 3-4 juni 2023.

Op een prachtig weekeinde in Spa-Francorchamps vond onze tweede race bij de Supercar Challenge plaats. Waarbij na een koude nacht de temperaturen tot grote hoogte (28 graden) stegen. De coureurs Rob en Wouter betraden het circuit waar ze beide veel ervaring hebben vol enthousiasme en vertrouwen. Het werd een sterk weekend met goede trainingen en een P1 en P2 in de kwalificatie.

Beide coureurs stonden uiteindelijk twee keer op het podium dit weekeinde, hieronder het verslag.

De eerste race op zaterdag begon met 40 auto’s in de baan verdeeld over 5 verschillende klassen. Rob en Wouter streden zij aan zij tegen hun concurrenten en de auto’s in de hogere klasse en lieten zien wat ze dit weekeinde in huis hadden. Ondanks de hitte wisten ze de rust te bewaren met constante en indrukwekkende rondetijden. Uiteindelijk kwamen ze in race 1 als tweede en derde over de finishlijn, waarmee ze belangrijke punten voor het team verdienden.

Het was dit weekeinde wel een aanslag op het materiaal. En vooral de turbo bevestiging had het moeilijk en dwong de monteurs tot overuren. Maar iedere keer stonden de auto’s op tijd klaar, hulde voor onze mannen van de techniek.

Op zondag vond de tweede race plaats, waarin Rob er gelijk goed op zat. Hij had op de harde banden de perfecte strategie uitgestippeld en zette constante rondetijden neer. Hij kwam na de pitstop aan de leiding en wist uiteindelijk deze te behouden en de overwinning binnen te halen.

Teamgenoot Wouter leverde eveneens een sterke en foutloze prestatie en eindigde met een goed opgebouwde race op een verdienstelijke derde plaats, maar vlak achter de nummer twee. Ook voor Wouter die in 2023 extra ondersteuning ontvangt van WD40 België een dubbel podium dit weekeinde.

Dankzij het succesvolle weekend klommen we op naar de derde positie in het tussenklassement. Een mooie opsteker voor het gehele team. We vierden de afgelopen dagen samen de behaalde successen en kijken al weer vooruit naar de volgende uitdaging: de race op het Circuit Zolder in de eerste week van juli (7 tot 9), wederom weer in België.

Met het vertrouwen en de positieve uitslag van Spa-Francorchamps in het achterhoofd, is iedereen ondanks de resultaatseconden vastbesloten om op Circuit Zolder opnieuw sterke prestaties neer te zetten.

Groeten en tot op het circuit.