Racen Maar Nu Even Niet…

Na een drukke winter en de succesvolle training op Zandvoort zouden we rond deze periode ons verheugd moeten klaarmaken voor een vertrek naar Hockenheim, onze eerste race van het seizoen in een nieuwe buitenlandse competitie na 13 jaar in de nationale Supercar Challenge.

Wat keken we er naar uit maar niets is minder waar, het Corona virus legt niet alleen het land en de bedrijven plat, maar ook alle autosport activiteiten zijn voorlopig en ook zonder uitzondering tot juli terecht geannuleerd.

Songfestival, voetbal, F1, het maakt allemaal even niet uit, niemand weet in deze periode te ontsnappen aan het spook wat Corona heet. Verassend snel gegaan omdat we door de spreekwoordelijke Nederlandse nuchterheid allemaal een beetje lacherig deden toen we een paar weken terug geen handen meer aan elkaar mochten geven. Het lijkt voor mijn gevoel inmiddels al meer dan een jaar geleden.

Een plan twee is er in veel gevallen niet en zoals het er nu naar uitziet moeten vakanties, geplande evenementen, feesten en partijen voorlopig allemaal naar de laatste kwartalen van 2020. Ook dit zal weer voor de organisatoren (lees directies en bedrijfsleiding) onder ons voor nieuwe problemen gaan zorgen. Zelf kan ik samen met ons team niet wachten om me daar sterk voor te maken. We zullen echter voorlopig nog wel even ons geduld moeten bewaren.

Tegen al het leed en verdriet wat er nu en in de toekomst is ontstaan geloof ik dat er ook weer een nieuwe besef zal groeien die we voor deze corona periode niet meer inzagen. Wellicht moeten we ons ook allemaal afvragen hoe goedkoop de import vanuit China nou eigenlijk werkelijk allemaal wel niet was. We hebben daar immers de winkels in de straten er al aardig mee om zeep geholpen. Laten we hopen dat er een nieuwe versie van breedte-loyaliteit ontstaat die we in de afgelopen jaren te snel zijn kwijtgeraakt. Dan is dit leed immers allemaal nog ergens goed voor.

Ook wij, en met ons vele andere sporters in evenzo vele disciplines worden nu geconfronteerd met tegenslag en grote en kleine teleurstellingen. Wij zullen nu ook met een aangepaste bezetting verder gaan met optimaliseren van processen en groot onderhoud van voertuigen en materiaal. Stil blijven zitten is immers geen optie, ik heb al eens eerder gezegd dat in geval van een crisis met beide benen stevig op de aarde blijven staan er nog nooit iemand een stap verder gekomen is. Laten we de stap dan ook maar maken. We kunnen dan, wanneer in het land en op het circuit het licht op groen gaat, weer vol voorbereid de strijd aangaan in onze competitie.

Maar dit alles staat allemaal in een schril contrast tot de uitdagingen die veel werkgevers nu hebben om in deze tijd te kunnen overleven, er zal na deze periode immers een aardig laagje spek van de botten zijn afgeschraapt. Ik hoop dat onze overheid hier oog voor heeft en de eerste tekenen wijzen daar gelukkig wel op. Maar ook wij zullen, waar we dat kunnen, proberen u zo goed mogelijk daarin te ondersteunen.

Maar voorlopig vraag ik iedereen even om gepast geduld, wij en de specialisten weten het ook allemaal nog niet exact hoe het nu zal gaat lopen in de komende periode. Al zijn we toch op de achtergrond al wel druk bezig met een alternatief programma als onze Sport daarom vraagt. We zullen ons moeten blijven aanpassen in deze veranderende markt maar zetten nu noodgedwongen en voorlopig de autosport even op plan 2 als belangrijkste bijzaak in een nu nog zieke wereld.

Vanuit het team wensen wij iedereen veel wijsheid, gezondheid en kracht toe en laten we als het allemaal weer achter de rug is maar vooral denken dat veel zaken een voorrecht zijn. En racen, ja racen, dat is er daar eentje van.

Dank allemaal voor jullie loyale steunbetuigingen en aandacht voor ons team, het doet ons goed.

Keep up the good Spirit, en tot op het circuit.

Rob en Ella Nieman

Simon Knap het hele jaar teamgenoot van Rob Nieman en nieuwe jonge rijders sluiten zich aan bij Spirit Racing.

9 december 2020

In het vreemdste racejaar in de historie van Spirit Racing…

> Lees verder

Spirit Racing gaat weer van start!

23 juli 2020

Wat moesten we door alle omstandigheden dit jaar toch voorzichtig…

> Lees verder

Wat Doen We Eigenlijk Wanneer We Niet Aan Het Racen Zijn?

6 mei 2020

Nog nooit eerder gehad in meer dan 20 jaar autosport,…

> Lees verder

Update: Wij Gaan Even De Pit In.

6 maart 2020

Toen gisteren de minister president de aanpak voor de komende…

> Lees verder

1e Testdag Spirit 2020

6 februari 2020

Eerste testdag Spirit Racing op 8 maart op het nieuwe…

> Lees verder

The heritage of Endurance racing is back!

27 november 2019

Spirit Racing goes endurance in 2020 Voor seizoen 2020 gaat…

> Lees verder