Raceverslag Hockenheim maart 2021

We mochten weer…

Na een te lange racevrije periode mochten we gelukkig weer aantreden voor de eerste ronde van het Nes500 kampioenschap op het prachtige circuit van Hockenheim op 550 kilometer van de thuisbasis in Twisk.

Met drie auto’s bonden we de strijd aan in een voor ons nog onbekende competitie, het was immers de eerste race in het Duitse kampioenschap, die zich vooral bijzonder kenmerkt door semi endurance races op legendarische circuits

We hadden wisselend succes maar met een dik verdiende derde plaats waren Stan van Oord en Christian Dijkhof de beste dit weekeinde. De andere twee auto’s haalden de finish niet. John en onze andere come back kid Bart reden samen met karttalent Guillermo van Pamelen waarbij het misgaat met het insturen van het stadion en hij de achterkant verliest en diep in grindbak beland, de schade was te veel om weer verder te kunnen en is uitvallen na een goede eerste stint van John en Bart een vervelend gevolg.

Bij Rob en Simon gaat het de hele race moeilijk, met de start krijgt Rob een klein tikje, net genoeg om hem in de rondte te laten gaan en hij als laatste kan beginnen met een inhaalrace. Dit gaat in het eerste uur prima, de auto blijft in goeden doen en Simon pakt het stuur over en geeft na een aantal (supersnelle) ronden het dashboard aan dat het signaal van de gasklep is onderbroken en hij moet binnenkomen voor een reset. Hierna gaat het prima en rijd hij prima tijden als de klacht zich opnieuw herhaald. Simon, een snelle leerling, zet de auto aan de kant en reset de boel zelf om daarbij de toegesnelde hulpvoertuigen vertwijfeld achter te laten. Wel is dan al te zien dat de motor te heet wordt maar rijdend blijft dit net binnen de normen. Echter als het stuur wordt overgegeven is er teveel vloeistof verloren gegaan en rest ons niets anders dan een uitval 20 minuten voor het einde.

Christian en Stan rijden inmiddels als op een spoorboekje al geven de (nieuwe!) remmen een dermate verhoogd slijtagebeeld dat er om het podium te kunnen vasthouden en wordt besloten om de voorremmen te vervangen. Stan zit inmiddels in de auto en heeft het moeilijk met de nieuwe remmen maar op ervaring en inzicht houdt hij de Clio in het spoor en kunnen de mannen in de 554 naar het podium voor hun dik verdiend podium. Dat Stan het kon was ons wel bekend, maar dat Christiaan zo snel in zijn ritme zou komen verdiend een extra compliment aan de snelle man uit Ootmarsum.

Onze volgende race zal zijn op het mooie circuit van Oschersleben, voor de laatste berichten en updates daarover informeren wij u uitvoerig via onze sociale netwerk kanalen