Raceverslag NES 500 Assen juni 2021

De thuisrace op het circuit van Assen moet voordeel opleveren ten opzichten van de Duitse banen waar onze concurrenten weer meer thuis zouden zijn. Op het einde pakten we dan ook een welverdiende P3 en P5 maar hadden eigenlijk beide teams een treetje hoger moeten staan, lees hieronder het verslag.

We hadden in het voorjaar er al getest dus kwamen we met de afstelling niet voor grote verassingen te staan en hebben we beide auto’s in de trainingen al redelijk snel op snelheid. We moeten het thuisvoordeel van Assen benutten omdat we op snelheid wat moeten inleveren op de snelle top auto’s uit ons kampioenschap. Ook moeten we daardoor strategisch de zaken creatiever aanpakken en moeten we proberen in de neutralisaties als code 60 en safety cars slimmer te zijn als onze concurrenten.

De race loopt nagenoeg vlekkeloos op het loslaten van een lexaan zijruit na waardoor we onder de zogeheten meatball naar binnen moeten om deze te laten vastzetten. Rob zit op dat moment in een dubbele stint om Simon op het einde het verschil in de race te laten maken.

Alles leek deze dag goed te gaan als vrijwel op het zelfde moment en 4 minuten voor het einde beide Clio’s binnen moeten komen met een lekke voorband. Gelukkig niet zo erg als bij de laatste race van Max, maar we zakken wel van P2 naar P3 en van P4 naar P5, balen natuurlijk maar daar is op dat moment weinig aan te veranderen. Nou ja ook hierop gaan we anticiperen door de banden strategie en voorbereiding op een andere manier aan te pakken. Het idee is er al.

We hebben na Christian en Stan nu ook een podium op de auto van Rob en Simon, en als we de ontwikkeling kunnen doorzetten op de auto van John, die samen met onze youngsters Raymond en Guillermo een sterke race reden, zijn zij de logische podiumkandidaten voor de komende wedstrijd.

We rijden op 3 juli onze volgende race op Zandvoort en hopen daar weer met gasten te mogen verschijnen, navraag afgelopen weekeinde leerde ons dat we hier nog geen definitieve go op hebben maar met de vermindering van het aantal Covid gevallen lijkt mij de mogelijkheid super groot dat dit weer moet gaan lukken. Twee weken later rijden we onze volgende race weer op de Nes500 kalender en mogen dan aantreden op 1 van de mooiste circuits in Duitsland, midden in de Eiffel op de Nurburgring.