Raceverslag Spa Euroraces 2024

Met Spa kom je vaak gelijk met een kwinkslag op het wisselvallige weer uit, en ook dit weekeinde was daar weer geen uitzondering op. Het hele weekeinde was het nat of half nat en een afstelling was in alle gevallen een compromis. Deze twee factoren gaven dan ook volop actie op de baan, met helaas net iets te veel actie voor Richard die na een crash niet kon starten in de race. Maar de gasten van Fource die op uitnodiging van Wd-40 onze gasten waren dit weekeinde genoten volop van het spektakel van de wedstrijden van de Spa Euroraces.

Race 1

Op zaterdag ging het al goed voor de overgebleven Clio van Rob en konden we een tweede plaats bijschrijven achter de snelle Renault Alpine van onze zuiderburen. Een goede set-up met een strakke bandenwissel gecombineerd met een goede strategie knabbelden onze resultaat seconden weg en bracht ons wederom op het podium. Direct gevolg voor de hoofrace is echter dat we 45 resultaat seconden hebben voor de hoofdrace, en deze ga je zonder een gelukje niet goedmaken op Spa.

Race 2

Na een rollende start brullen de bolides richting La Source voor de hoofdrace op de zondag, de weersomstandigheden zijn gelijk en veel rijders hebben hier dan ook duidelijk moeite mee. Ook de Clio van Rob heeft het moeilijk, zijn bandenspanning loopt te veel op, en lijkt zijn race meer op een driftvoorstelling. Tijdens de pitstop wordt het door het team gecorrigeerd en gaan we de laatste 30 minuten van de race in met een veel betere auto. Maar net op dat moment gaat het mis en komen we in een Full course yellow waardoor we over het hele circuit niet harder dan 80 km mogen rijden. Het incident is echter dermate ernstig dat de wedstrijdleiding besluit om een code rood te geven en moeten alle auto’s zich opstellen op het rechte stuk om op een veilig moment de laatste twaalf minuten van de race te kunnen rijden. En dat was het gelukje die we nodig hadden en rijden in de slotminuten naar de tweede plaats op een halve seconde van P1.

Beide races op P2 in Spa finishen is voor ons een geweldige opsteker en gaan we ons hiervoor gemotiveerd prepareren voor het volgende bezoek naar België voor alweer ronde vier van het kampioenschap.

Deze keer op het circuit van Zolder in het weekeinde van 6 en 7 juli.