Raceverslag Spirit Racing, weekeinde 4-5 oktober Spa.

Spa 5/6 oktober, een race met twee gezichten.

Het waren “echte “ Spa omstandigheden dit weekeinde op Spa, we hebben in alle weersomstandigheden gestreden maar droog is het nooit geworden. Sandra en John deden het met een dubbel podium prima, maar Rob verloor op zondag belangrijke punten voor het kampioenschap.

Het blijft gissen op Spa met afstellingen en banden, je neemt een beslissing waarvan je pas na een uur weet of het de juiste was. Dit bleek ook wel uit de grote klappers op de baan dit weekeinde, waarbij er drie rijders werden afgevoerd en er veel financiële schade aan de auto’s ontstonden. Gelukkig zijn alle rijders ok, en wordt het weer een hele kluif voor de teams om over twee weken er weer op Assen te staan.

Er is de afgelopen weekeinde veel gewerkt aan de Clio-4 van het team, en de updates werkten prima voor Sandra en John. Bij Rob vielen er wat zaken uit en af, en kwam op de zondag niet in een goed ritme om voorin mee te kunnen strijden. Er was door Rob gekozen voor slicks in combinatie met een nat weer afstelling, achteraf wellicht niet de juiste en moeste genoegen nemen met een vierde plaats in de zondag race.

Sandra reed comfortabel op kop en kan het tempo zelfs iets laten zakken in de wetenschap dat de directe concurrenten meer strafseconden hebben. Dan gooit een safetycar roet in het eten en rijden alle auto’s weer op 5 seconden van elkaar met nog 1 ronde te gaan. Sandra komt vast te zitten achter een groep strijdende BMW, s uit een hogere divisie (?), en in de laatste bocht komt de Peugeot van Voet en Vanderbroek slim tussendoor. Balen op twee vlakken, Sandra verliest haar verdiende P1 en Rob raakt op P4 nog verder achterop in de puntentelling voor het kampioenschap.

We hebben nog maar 10 dagen voor de volgende race en er moet nog heel veel gebeuren om alles weer klaar te maken voor de finale races in Assen. Deze keer rijdt naast het vaste koppel ook Priscilla weer mee. Assen is haar goed gezind, ze won daar immers haar debuutrace.

Het wordt weer spannend, we houden u op de hoogte!