Raceverslag zandvoort 07 2021. Bezien vanuit een sponsor.

Het verzoek van Rob kwam een paar dagen na de race. Of ik een stukje wilde schrijven hoe ik, als sponsor, de racedag op Zandvoort afgelopen zaterdag had ervaren. En met een kort “positief” kwam ik niet weg. Dit is ‘m geworden.

En om gelijk maar te beginnen: eerlijk is eerlijk, van autosport is m’n kennis zeer beperkt… Als eerste over de streep komen, dat spreekt voor zich. Maar van de wereld met racestrategie, penalty’s en “code 60’s” heb ik echt geen kaas gegeten.

Maar dat maakt niet uit. Als bouwer en beheerder van Spirit’s website spirit-racing.nl ben ik een aantal maal per jaar in de gelegenheid naar een racedag toe te gaan. En wat mij elke keer weer het meest opvalt is de trots en samenwerking binnen het team. Je ziet een groep van ca. 15 mannen en vrouwen die, geheel onbezoldigd (!), zich inspannen voor een maximaal eindresultaat. En dat is zonder uitzondering winnen. Of zoals Rob dat omschrijft: “De Olympische gedachte kan mij gestolen worden. Als we meedoen dan komen we om te winnen. Punt”. Daar zit geen woord Chinees bij.

Daarbij: het totaalplaatje klopt gewoon. Of het nu de gelijksoortige kleding is, het hokje langs de baan, de communicatie met de auto. Het Spirit Racing Team heeft haar zaakjes strak op orde. Het is allemaal een tandje hoger in vergelijk met de concurrentie.

Bent u in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Spirit Racing, laat die dan niet onbenut voorbij gaan. Hoe vaak krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien hoe zo’n race verloopt? Met een meer dan uitstekende verzorging maak je kennis met het Spirit Racing Team en mede sponsoren.

YouTube player