Raceverslag Zandvoort 11-13 april 2024.

Het was een stralende weekeinde op het legendarische circuit van Zandvoort tijdens de allereerste race van het seizoen in de Supercar Challenge. Ook wij konden niet vermoeden dat we in de eerste race twee keer op het hoogste podium stonden, maar het gebeurde wel.

In de box van het team, met de zon op de bolides, was de sfeer gezellig. Gasten van Fource en WD40 voegden op zaterdag een extra dimensie toe aan dit gevoel, en het team was vastberaden om hen spektakel te bieden. Bij Richard hadden we zeker spektakel omdat hij in race 1 op het snelste stuk van de baan spinde en met de voorkant van de auto de vangrail kuste. Gelukkig bleef de schade beperkt tot schroefdelen en stond de auto rond middernacht weer klaar voor de race op zondag.

Richard, al 14 jaar als partner betrokken bij Spirit, maar nu ook een nieuwkomer in het raceteam, maakte zijn debuut in het weekend. Zijn vooruitgang was opmerkelijk. Met elke ronde op het uitdagende circuit van Zandvoort verbeterde hij zijn gevoel en prestaties. Zijn vastberadenheid en toewijding zijn aanstekelijk, en zijn snelle aanpassingsvermogen toonde aan dat hij een coureur is om voor de toekomst rekening mee te houden. Je moet het maar doen, debuteren in de sterkst bezette klasse van de Nederlandse autosport.

Rob kende ook wat problemen, maar we wisten samen met engineer Justin een goed plan uit te stippelen waarbij we probeerden optimaal gebruik te maken van de situaties op de baan. De strategie werkte uitstekend en met twee maal een slimme pitstop wisten we de wedstrijden naar ons toe te trekken. Ging het dan allemaal volgens wens, nee dat ook niet, problemen met de Turbo pakkingen zorgden voor overuren van het technische team. Maar zoals altijd zijn zij de belangrijkste schakel in het succes van de rijders.

Een prachtig begin weekeinde met alle facetten van de autosport daarin verwekt maakt de we weer supergemotiveerd zijn om 10/12 mei optimaal te presteren tijdens ons tweede raceweekeinde in Duitsland, deze keer op het circuit van Oschersleben.

Groeten,

Pr Spirit Racing