Raceverslag Zolder 06 2017

Zolder is een zwaar circuit voor rijders en auto’s. Hoge drempels en veel bochten vragen veel van zowel de auto als de rijder. Toch ging het goed, al hadden Frank en Bart beter verdiend na twee super strak gereden wedstrijden. Ze stonden verdikkie net naast het podium.

Op Assen heeft de ongeblazen Clio weer meer kans. Op Zolder hadden de turbo motoren het makkelijker door het korte karakter van het circuit. Hierover later meer.  Hoe verging het de rijders in Zolder?

Bart en Frank
Frank begon in de reserveauto om zo meer ritme op te doen na een afwezigheid van een kleine twee jaar. Deze auto heeft dezelfde configuratie als de 24h auto en het ging gelijk ook goed met de snelle man uit Wognum. In de tweede test stapte Frank dan ook weer probleemloos over op de andere auto en waren de rondetijden tussen Bart en Frank vergelijkbaar.

Waar Frank sneller was in het eerste stuk, pakte Bart zijn winst in het tweede stuk. Na overleg en met behulp van de onmisbare data pakten ze de winst van elkaar af en zaten ze gedurende het verdere weekeinde nooit meer dan 0.20 seconde van elkaar op een rondje van 4 km. De race ging voorspoedig maar ze hadden op Zolder net niet genoeg snelheid voor de top-3 auto’s. Voor Assen kunnen we nog een aantal zaken oppakken en moet de 501 dichter bij de top-3 kunnen komen. Het gehele weekeinde verliep prima en mooi was de interactie tussen de beide mannen gedurende het gehele weekeinde. En dan praten we niet alleen over op de baan.

Rob
Rob had een weekeinde uit het boekje: op zaterdag een tweede plaats en op zondag tijdens de hoofdrace mochten we naar het bovenste treetje op het schavot. De nieuwe auto doet het super en na de aanpassingen aan de binnentemperatuur (65 graden…) voor de zondagrace was de auto onverslaanbaar op het mooie circuit in Terlamen.

Meervoudig Nederlands kampioen v/d Sloot drong de eerste 40 minuten geweldig aan maar na de pitstop was de druk weg op de 405. De laatste 12 minuten konden we controleren en de auto net als in Spa weer winnend over de eindstreep brengen. De overwinning is een geweldige beloning voor de technische crew van het Spirit Racing Team. De ingeslagen weg met de turbo, andere bak en nieuwe elektronica is bij Renault niet onopgemerkt gebleven en we kunnen op ondersteuning van Renault Sport rekenen gedurende dit verdere seizoen.

De ervaringen tot nu toe, de ondersteuning van Renault en de inzet van de mensen zullen er ook voor zorgen dat we deze winter de tweede turboversie zullen gaan maken. De eerste stappen daarvoor zijn gezet en de auto’s zijn klaar voor seizoen 2018 en 2019.