Succesvol Raceweekend op Circuit Zolder, de helft van de bekers in de Sport klasse naar het Spirit Racing Team 

Zolder is altijd een pareltje op de racekalender van de Supercar Challenge, als coureur kom je nooit tot rust en het materiaal wordt er extreem belast met grote rem zones afgewisseld met hoge snelheidsbochten. En uitdagingen …  daar houden we van bij het Spirit Racing Team. 

Het weekend kende wisselende weersomstandigheden die de race en trainingen ook deze keer weer extra uitdagend maakten. Regenbuien en droge periodes wisselden elkaar af, waardoor de strategieën voortdurend moesten worden aangepast. Onze coureurs en het technische team hebben deze uitdagingen met succes het hoofd geboden, wat heeft bijgedragen aan onze sterke overall prestaties. 

Hoogtepunt van het weekend

Richard behaalde zijn allereerste podiumplaats. Zijn vastberadenheid na een moeilijk weekeinde op Spa brachten hem naar een welverdiende derde plaats, een mijlpaal in zijn prille carrière en een trotse prestatie voor ons team. Rob toonde wederom zijn consistentie door zowel op zaterdag als zondag een tweede plaats te bemachtigen. De prestaties onderstrepen onze competitiviteit en het harde werken van het hele team. We staan nog steeds eerste in het kampioenschap, maar we moeten weer vol aan de bak, de concurrentie is druk in de achtervolging. 

Technische Uitdagingen, specifiek voor Zolder. 

Voornamelijk de remmen hadden het bijzonder zwaar tijdens deze race, gegeven het veeleisende karakter van het circuit en de wisselende omstandigheden. Dankzij de zorgvuldige voorbereiding en het snelle handelen van onze technici konden we deze uitdagingen effectief aanpakken en de race zonder technische mankementen voltooien. Maar ook de mannen van de onderstel afstelling zaten – spot-on – op de veranderende omstandigheden. Beide auto’s hadden het hele weekeinde een geweldige set-up en de motoren en versnellingsbakken gaven geen krimp. 

Volgende race

We maken ons nu op voor het grootste evenement op de kalender van 2024 de Jacks Racing Days waar we vorig jaar meer dan 90000 toeschouwers mochten verwelkomen, en waar het weekeinde wordt opgeleukt met een spectaculaire demo van Red Bull met hun formule 1 team. 

Nogmaals bedankt voor uw voortdurende steun en vertrouwen. Mocht u vragen hebben of aanvullende informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

ROB NIEMAN – Renault Clio Evo – Spirit Racing Team / SUPERCAR CHALLENGE – EMILE DRUMMEN & TOM DRUMMEN – BMW M240 – Koopman Racing / SUPERCAR CHALLENGE – Zolder Supercar Madness at Circuit Zolder, Zolder, Belgium, July, 7, 2024, Photo: Rob Eric Blank