Roestig begin voor Spirit Racing.


Op zondag 16 april jl. vond de eerste race plaats op het vernieuwde circuit van Zandvoort. De race werd verreden onder moeilijke omstandigheden. Een flinke regenbui trok over het circuit vlak voor de start. Dit maakte de opdrogende baan glad en verraderlijk, wat de coureurs een extra uitdaging was om de race tot een goed einde te brengen.

De start van de race verliep echter zonder problemen. De coureurs met Rob in de 401 en Wouter en Raymond in de 402 wisten zich goed te positioneren en de eerste bochten door te komen zonder al te veel incidenten. Al snel echter ontstonden problemen op de baan. Door de regen was de baan op sommige punten nog glad, waardoor er verschillende spins en glijpartijen plaatsvonden. Enkele coureurs moesten de race dan ook voortijdig verlaten.

Ook de Spirit coureurs ontkwamen hier niet aan. Alleen Wouter wist in zijn stint de auto binnen de lijntjes te houden. Bij Rob waren de druiven wel extra zuur omdat hij na 40 minuten op de eerste plaats reed maar vast kwam te staan in de grindbak. Wel zijn beide auto’s gefinisht, maar een 5de en 6de plek in de hoofdrace is niet een afspiegeling van de mogelijkheden. Wel waren we zeer tevreden over de progressie gedurende het weekeinde waardoor we tijdens de volgende race de gemaakte stappen moeten doorvoeren naar een beter resultaat.

Meer foto’s bekijken
Al met al was het een enerverende race op Zandvoort, met veel spektakel en verschillende incidenten. Ondanks de moeilijke omstandigheden wisten de coureurs er toch een mooie race van te maken en het publiek te vermaken.

De komende races beloven dan ook veel goeds!