Simon Knap het hele jaar teamgenoot van Rob Nieman en nieuwe jonge rijders sluiten zich aan bij Spirit Racing.

In het vreemdste racejaar in de historie van Spirit Racing waar we maar 4 evenementen in plaats van de gebruikelijke 7 hebben gereden kunnen we 2020 gelukkig afsluiten met veel positieve berichten.

Voor komend jaar hopen we natuurlijk dat we allemaal van de Corona problematiek af zijn en dat we het volledige raceprogramma kunnen rijden in de endurance wedstrijden van het Duitse Nes kampioenschap, maar ook de Nationale endurance wedstrijden op Zandvoort zullen op het programma komen te staan

Rob en John weer teammaatjes in 2021

In de rijderssamenstelling voor 2021 komen we met een paar verassingen en kunnen we nu al melden dat voormalig GT-4 kampioen Simon Knap het hele seizoen naast/met Rob zal gaan rijden. Maar ook John van der Voort had wat te melden, zo zal op de andere auto naast vaste teamgenoot Sandra van der Sloot junior rijders als coureurs in spe Guillermo van Pamelen en Raymond Koper naast het vaste Spirit rijders een kans krijgen om naast dit duo plaats te gaan nemen.

Simon en Rob samen in het Duits kampioenschap

Het geeft ons veel rust dat we voor 2021 de rijdersduo’s voor de eerste twee auto’s al in deze periode bekend kunnen maken.

Sandra ook weer van de partij op de auto met John

Junior Teams sluiten zich aan bij Spirit

Maar hierbij is de koek niet op en zullen Simon en Mark in het Spirit Junior Team via de licentiedagen en track Days richting de DNRT races promoveren in een 2.0 liter Renault Clio. Doelstelling hierin wordt kennis maken met alle facetten van de autosport. Verder zullen we ook vader en zonen Ykema begeleiden in de techniek van hun nieuwe Renault Clio voorafgaand en op het circuit in het nieuwe seizoen

Junior Team in actie

Ook nationaal blijft op het programma

Buiten het Duits kampioenschap zijn we ook bezig met een nieuwe endurance project voor de Nederlandse endurance races op het circuit van Zandvoort. Afgelopen jaar hebben we daar kennis mee mogen maken en zowel het team als de toen aanwezige partners omarmden deze evenementen met meer dan 40 auto’s in de baan. Voor komend jaar moet dit volgens Huub Vermeulen doorgroeien naar maar liefs 60 auto’s. Hoe gaaf is dat!

Alle evenementen zijn ook nog eens gratis toegankelijk en zijn de races te volgen vanuit de pitboxen (500 pitstops in 8 uur…) op ons vernieuwde F1-circuit. Maar ook als je niet naar de circuits kan komen zullen we net als in 2020 doorgaan met de live uitzendingen van de races rechtstreeks bij u in de huiskamer op de pc/tablet of je telefoon.

Ons team maakt het verschil

Vanuit de gesprekken en het delen van de plannen met de sponsoren zijn we verheugd en gemotiveerd om te kunnen melden dat vrijwel al onze partners in 2021 weer bij ons zijn gebleven.

Een mooie beloning voor het team, we kunnen dan ook niet wachten om te kunnen beginnen.