Raceverslag: Spa 9-11 juni

Dutch Supercar Challenge, Spirit Racing tijdens de Zolder Superprix 2017 foto 32
Raceverslag Zolder 2017
18 juli 2017

Raceverslag: Spa 9-11 juni

10-06-17: Supercar Challenge. Spa Euro Races, Spa Francorchamps (B) Photo: 2017 © Roel Louwers

Spa blijft altijd anders, sneller, vreemde omstandigheden, het weer… En als daar de onberekenbare Hankook banden bijkomen is er veel aanpassingsvermogen voor nodig om de auto’s snel te krijgen. Dit lukte, en hoe! Met 3 van de 6 bekers in de Sport klasse weer mee naar huis zijn we weer terug op de plek waar we graag willen zijn: de top drie van de Sport klasse. Hoe verging het de rijders?

Bart

Het gaat steeds sneller met onze nieuwe man en hij komt ook steeds beter in zijn ritme. Na iedere training weet Bart zich te verbeteren en dit resulteerde in een prima podiumplek op de zaterdag race. Op zondag net buiten het podium op de vierde plek na wederom een sterke en strakke race. Wij zijn benieuwd hoe de progressie zich voortzet op het circuit van Zolder die de Clio van Bart goed moet liggen.

10-06-17: Supercar Challenge. Spa Euro Races, Spa Francorchamps (B)
Photo: 2017 © Roel Louwers

Jos

Tijdens de zaterdagrace was het overleven voor Jos. De auto wilde niet en uitsluitend door goed reageren kon hij schade voorkomen. De Hankook banden kwamen niet in hun werkgebied en als je een aantal keren naast de baan wordt gezet en de achterbanden lopen vol, is het gedaan.
Zondag ging het gelukkig weer stukken beter en groeide het vertrouwen met de ronde wat hem uiteindelijk een mooie vijfde plaats in Spa opleverde.

Rob

Na meer als een jaar bouwen ging de nieuwe Clio eindelijk de baan op tijdens de wedstrijden van de Supercar Challenge en begrepen we na het testen steeds meer het karakter van de nieuwe auto. Tijdens de eerste race waren er problemen met de koeling en de wegligging, maar bleek al snel dat de motorupdate erg goed functioneerde.

11-06-17: Supercar Challenge. Spa Euro Races, Spa Francorchamps (B)
Photo: 2017 © Roel Louwers

Door slordigheden tijdens de race (niet goed reageren op de virtual safety car en te snel door de pits) mochten we niet op het bovenste treetje stappen maar op de tweede.
Maar zondag waren de problemen opgelost en mochten we na een sterk begin de auto soeverein binnen brengen op de verdiende eerste plaats. Een geweldige bekroning voor het hele team!