Spanning en Sensatie op het Legendarische Circuit van Spa-Francorchamps

Het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps staat bekend om zijn onvoorspelbare weer. Dit weekend was daarop geen uitzondering. Terwijl we ons voorbereidden op een weekend vol regen, waren de weergoden ons gunstig gezind. Zaterdagochtend begon in tegenstelling tot de vooruitzichten met een verrassende wending: de lucht klaarde gedurende de dag op en de regenwolken verdwenen. We stonden twee keer aan de start van een onverwachtse, maar welkome droge race.

Worstelen met resultaatseconden

Voor dit spannende weekend op Spa-Francorchamps, beseften we dat we moesten worstelen met de (40!) resultaatseconden we hadden opgebouwd. Deze waren het gevolg van onze goede resultaten in de voorgaande races. De druk om consistent te presteren bleef hoog, aangezien we vastbesloten waren om de tweede plaats in de einduitslag voor 2023 te behouden. De nummer 1 is uit het zicht en alleen theoretisch maken we nog kans op de totaaloverwinning.

Zaterdag: tweede plaats

De kwalificatie verliep vlot, en met een derde plaats stonden we op een sterke positie voor de race. De race was een mooi spektakelstuk, met intense gevechten om elke meter en elke bocht. Na een strakke wedstrijd streken we neer op een onverwachte tweede plaats. Het resultaat was na een drukke voorbereiding een grote opsteker voor het team. Maar ja, een tweede plaats betekende ook weer 10 extra resultaat seconden voor de race van zondag. Elk voordeel heeft ook een nadeel.

Zondag: vierde plaats én spanning tot het eind

Het weer bleef ook op de zondag onverwacht gunstig met koude (3 graden), maar droge omstandigheden. We waren vastbesloten om onze prestatie van zaterdag te evenaren of te overtreffen. De race begon na een sterke start in een hoog tempo en al snel bevonden we ons in het midden van een intens gevecht om de topposities. Helaas gooide een safetycar roet in het eten en bracht het hele veld weer bij elkaar.

Na een uur racen op het razendsnelle Spa-circuit, was het mooi om te zien dat de gehele top binnen slechts zes seconden van elkaar over de eindstreep kwam. Het was een waanzinnig spannende ontknoping en uiteindelijk eindigden we op een vierde plaats. Niet voor niets waren de voorbereidingen door het team, en de updates aan de auto wierpen zeker hun vruchten af. En doordat we buiten het podium vallen zijn ook de resultaatseconden weer een stukje minder voor de komende race op Assen. In dit geval is ieder nadeel (geen podium) weer een voordeel.

Vooruitblik op Assen

Met slechts twee weken te gaan tot de laatste race van het seizoen op het circuit van Assen, weten we dat de inzet hoog is. De nummer één positie in het kampioenschap is eigenlijk buiten ons bereik, maar we zijn vastberaden om de tweede plaats veilig te stellen.

Groeten,

PR Spirit Racing