Spirit krijgt op Zandvoort niet wat het verdiend.

Na de successen van kroonprins Max op het circuit van Zandvoort mocht Spirit afgelopen weekeinde ook weer aantreden op het circuit van Zandvoort. We deelden de lakens uit in onze klasse maar stonden aan het einde van de dag met lege handen. Hieronder het verslag.

Alles zou er in te vinden zijn deze zaterdag, zon afgewisseld met buien tot aan noodweer in de laatste twee uur aan toe. Leuke opdracht voor het technisch team en de strategisten, maar het lukte ze uitstekend, de auto ging fantastisch.

Zowel Simon als Rob werkten hun stints in een hoger tempo af als de concurrentie (54 auto’s totaal) en buiten brandstof vullen draaien we snelle tijden die ons als eerste in de klasse en vijfde algemeen in de eerste vier uur laten rijden. Inmiddels is het dan tijd voor de bandenwissel tijdens de pitstops en met deze wissels worden ook de voortrein componenten gecontroleerd, er zijn geen problemen en al snel vervolgen we de weg richting de tweede helft van de race.

Het weer betrekt inmiddels lelijk en de eerste druppels vallen na 5.5 uur in de wedstrijd, al snel draaien we met de Clio snellere tijden dan de concurrentie en hebben na 6.5 uur een voorsprong van 1 ronde en een pitstop ( je moet er verplicht negen maken). Dan gaat het mis als de stroom wegvalt en de auto langs de baan in de Slotemaker bocht komt stil te staan. Weg voorsprong en snel wordt de auto terug gebracht naar de pits waar een dynamobout is gebroken waardoor de riem de dynamo niet meer kan aandrijven.

In 12 minuten herstellen de monteurs de Clio en vallen we terug naar de laatste plaats in de klasse. Weg P1 en weg mogelijkheden voor deze dag. Toch besluiten we om vol door te knallen (de regen komt inmiddels met bakken naar beneden) en wederom rijden we de snelste tijden op de baan en hopen een beetje stiekem dat nu de anderen ook in de problemen raken. Helaas blijven de voorste ook goed rijden en stopt de inhaalrace in de regen. We weten de auto uiteindelijk nog terug te rijden naar de 6de plek in de klasse, maar we hadden zeker meer verdiend.

Next race

De volgende race is op 16 en 17 oktober op de Nürburgring in het Duits kampioenschap waar we met de Clio-7 proberen om een podiumpositie in het eindklassement zeker te stellen. Ook zullen John en Sandra samen met Raymond en Guillermo proberen op het podium te komen tijdens de mooie wedstrijden van de Adac Westfalen Trophy in de laatste race van 2021. We houden u op de hoogte.