Spirit Racing besluit seizoen 2023 op een derde plaats in de eindrangschikking

Spirit Racing besluit seizoen 2023 op een derde plaats in de eind rangschikking

Op een winderig en regenachtig herfstweekeinde in Assen vond de laatste race van 2023 plaats, de beruchte (alles moest nog worden beslist) Finale Races van de Supercar Challenge.

De race begon met trainingen onder een bewolkte hemel en met lichte motregen, wat meteen voor uitdagingen zorgde op het gladde asfalt van het TT-Circuit Assen. Het team had deze keer wat mindere verwachtingen voor de race, want door de goede resultaten van hiervoor moesten we 35 seconden langer stilstaan in de pitstop dan de normale 1 minuut. De concurrentie was ook te sterk deze keer, en we misten ook overduidelijk topsnelheid t.o.v. onze concurrenten in de klasse.

Desondanks was er goed nieuws voor de rijder: de auto presteerde zelf uitstekend. De stuurrespons en remprestaties waren perfect, wat ons in staat stelde om het verschil te maken in de bochtige delen van het circuit. Helaas was de motor van de auto na drie seizoenen racen aan het einde van zijn levensduur gekomen en waren de rechte einden op de baan voor ons te lang. Hier verloren we dan ook te veel op onze concurrenten. Het team zal in de winter de motor en de bak vervangen, zodat we in het nieuwe seizoen weer competitief kunnen zijn.

We kwamen nu niet verder dan twee keer een vierde plaats op de zaterdag en zondag, waardoor we op een derde plaats in de totaal eindrangschikking zijn gekomen.

News: Richard Meester wordt vaste rijder bij Spirit Racing.

Wat betreft het rijdersfront, was er opwindend nieuws voor 2024. Richard Meester zal in het komende jaar het tweede stoeltje van Spirit Racing bemannen. De progressie tijdens de testdag van afgelopen donderdag gaf ons de bevestiging dat er genoeg vertrouwen is om het hele 2024 seizoen in te kunnen stappen. Over twee weken zal Richard verder gaan met een tweedaagse test op Zandvoort en pakken we in het voorjaar weer meer testdagen op om ons sterk voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Richard is erg gemotiveerd om er vanaf het eerste moment goed bij te zitten.

Kansen 2024, er komen meer mogelijkheden van competities.

Het team is zich al aan het verdiepen in de mogelijkheden voor 2024. Meer nieuws over de plannen voor het nieuwe seizoen zullen binnenkort worden onthuld. Mooi voor ons is dat meer organisatoren races gaan organiseren en dat we goed kunnen kijken welk format ons en de partners het beste past voor het nieuwe seizoen. We houden jullie uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte.

Partners

Wij willen ook dit jaar weer onze mooie partners bedanken en zijn erg blij dat bijna iedereen alweer heeft bevestigd dat ze er in 2024 weer bij zullen zijn. Een mooie beloning voor het team dat we ook in het nieuwe seizoen weer op jullie steun kunnen rekenen. Hulde!

Tot snel
Groeten,
Pr. Spirit Racing.