Spirit Racing gaat weer van start!

Wat moesten we door alle omstandigheden dit jaar toch voorzichtig zijn met correcte communicatie over de autosport mogelijkheden in seizoen 2020. Ga er maar aanstaan met al onze nieuwe vooraf aangekondigde endurance plannen en bijbehorende plannen voor deze races en met investeringen aan de vernieuwde trailer (plaatje geworden) en de wedstrijd auto’s.

En dan uit het niets en voor iedereen volkomen onverwachts in maart geconfronteerd worden met “het virus” waardoor alle gemaakte ideeën en plannen met de partners zo weer het putje in konden.

Ook wij wisten het net als vele ondernemers het ook even niet meer.

Sores.
Toch is de spreekwoordelijke rug door team en sponsors gerecht en zijn we meer dan trots dat er door de partners niet wordt gesproken over hun eigen sores, maar dat er wordt aangegeven dat ze het zo vervelend vinden dat het team niet optimaal kan acteren in 2020.

Het geeft het niveau van de vaak jarenlange samenwerking aan en is er bij iedereen veel begrip dat we voor het eerst in 20 jaar niet 100% kunnen leveren wat we eigenlijk voor onze partners wilden organiseren.

Programma
Toch hebben we op de valreep nog een prachtig programma in elkaar weten te zetten waarbij we op 12 augustus zullen starten op Zandvoort met een 8 uurs race met meer dan 50 auto’s op de baan.

Voordeel hierin is dat het voor velen ook mooi dichtbij is, en dat er vrij toegang wordt verleend in de paddock met natuurlijk ook hier goede inachtneming van de geldende Corona afspraken.

Parkeren kan dichtbij op de parkeerplaats van het circuit achter de hoofdtribune en vanuit daar is het nog maar een klein stukje lopen.

In verband met de drukte (50 teams?) en de landelijke maatregelen mogen we helaas niet de tent opbouwen maar opereren we vanuit de pitbox. Maar dan wel helemaal bovenop alle endurance actie in de pits met een mogelijkheid tot toegang tot het dak voor een mooi overzicht en een goed beeld op de aangepaste bochten van het circuit.

Onze nieuwe man
Dit jaar zal Rob met GT-4 kampioen Simon Knap gaan rijden, een geweldige aanwinst voor het team. De onderhandelingen met zijn vader waren net als Simon snel en doelgericht, en zo kwam een oude afspraak binnen 10 minuten tot uiting in een overeenkomst voor 2020.

Ook John en Sandra rijden weer een aantal evenementen samen met ons tijdens de races op Zolder en de Nurburgring, tevens zullen we John een aantal weekenden begeleiden in zijn programma voor seizoen 2020. U ziet, we komen toch ook weer in 2020 met een goed programma om u te ontvangen en te promoten op het circuit waarbij we van start gaan op een vreemde eerste racedag op woensdag 12 augustus op circuitpark Zandvoort voor de eerste race van het seizoen. De andere races zullen allemaal gewoon weer in het weekeinde zijn.

Naar Zandvoort
U zult ook kunnen begrijpen dat we het juist nu strak moeten organiseren met een maximaal aantal gasten in de box van Spirit. We verzoeken dan ook om u vooraf schriftelijk aan te melden en het telefoonnummer bij de aanmelding er bij te zetten.
Ook wij zijn bezig met uw gezondheid en treffen onze maatregelen.

Nogmaals allemaal bedankt voor de steun en het begrip, en laten we hopen dat deze vervelende periode weer snel achter ons ligt. And now, let’s go racing..