Twee spannende races bij Jack’s Racing Days

De Supercar Challenge heeft tijdens Jack’s Racing Day het publiek getrakteerd op twee zeer spannende races. De eerste race werden we vierde en achtste maar tijdens de hoofdrace wonnen we de hoofdrace in een sterk veld en volle tribunes. De grote winnaars waren naast de teams de 90.000 toeschouwers tijdens Jack’s Racing Day 2023, want die zagen twee fantastische races met volle velden. En dat was natuurlijk precies waarvoor ze naar TT Circuit Assen waren gekomen.

Raceverslag

Op de zaterdag werd de eerste race verreden en hadden we in de vrijdag trainingen maar net genoeg tijd om de juiste afstelling van de auto te vinden, We hadden twee sessies van 40 minuten beschikbaar maar die moesten we delen op de eerste auto omdat Simon deze race weer was ingestapt nadat ze de afgelopen drie jaar al eerder hadden samen gereden.
Toch was de tijd net lang genoeg om het verschil te maken en pakten we de snelste tijd in de kwalificatie van de Sport-1 klasse. John en Raymond in de tweede auto moesten nog wel wennen aan de nieuwe auto maar pakten toch een verdienstelijke zevende plek in de startopstelling.

De race

In de eerste race is het gelijk chaos en staan er 5 auto’s in de eerste bocht op en tegen elkaar, het blijft met grote toeschouwersaantallen voor velen toch moeilijk om de zenuwen in bedwang te houden. Het scheelde het maar weinig of ook wij klapten vol op een stilstaande auto maar we kwamen er zonder kleerscheuren langs.

YouTube player

Met de code rood die daar op volgde stonden bijna alle auto’s verkeerd voor de herstart na een wat ongelukkige beslissing van de organisatie. De race verliep vervolgens probleemloos voor de auto’s, maar verder als een vierde (op 0.2 seconden van P3) en een achtste plaats kwamen we niet.
Voor de tweede race hebben we in samenwerking met Pirelli een aantal aanpassingen doorgevoerd om de auto’s verder te verbeteren, en dat pakt goed uit. Gadegeslagen door de gasten van Hella maakten we er op de drukke racezondag een mooie show van. Vanaf de start pakken we gelijk de kop om deze vervolgens de hele race niet meer af te staan. Een geweldige beloning voor het team die alle dagen met veel ijver en structuur de aanpassingen hebben uitgevoerd.


Raymond op de zondag alleen in de auto wist de auto buiten de problemen te houden en finishte wederom op een 8ste plaats.

Met een overwinning in de main race op de zondag en twee onbeschadigde auto’s reden we dan ook voldaan terug naar de basis om ons alweer te gaan voorbereiden op de volgende race op Zandvoort op 15/17 september.

We hebben er nu alweer veel zin in.