Wat Doen We Eigenlijk Wanneer We Niet Aan Het Racen Zijn?

Nog nooit eerder gehad in meer dan 20 jaar autosport, races missen door ziekte of zoals nu door een virus uitgummen van alle wedstrijden in het eerste half jaar. Het is nu even niet anders, we zullen het er mee moeten doen. Maar gelukkig gaat het licht al een klein beetje op groen.

De organisaties zijn gelukkig alweer druk aan het kijken naar wat er juist nog wèl kan, een juiste beslissing hierin nemen is voor de verantwoordelijken moeilijk omdat je de gevolgen van je actie niet echt kan overzien. Lijkt wellicht een beetje op het nemen van een blinde en onoverzichtelijke bocht op het circuit, en dan op het eind maar hopen dat de baan daar achter dan ook daadwerkelijk vrij is. Hoe dan ook buiten spannend is dit vooral ook moeilijk in te schatten allemaal.

Geduld.
We krijgen veel vragen over wat we nu met het team dan aan het doen zijn, er zijn immers geen races en de werkzaamheden hebben veelal te maken met onderhoud en reparaties na de races. Nou niets is minder waar. De grote schoonmaak in het voorjaar, veelal nog bekend van onze moeders en oma’s dat is wat we bij Spirit nu ook aan het doen zijn.

Maar ook de trailer is voor de komende jaren weer helemaal aangepakt. Het interieur is volledig aangepast door ons nimmer verzakende team. Maar voor het frisse uiterlijk moeten we ook Nico Mooi Autoschade en Ton Stoop van Timers een groot compliment geven. Ook de techniek is bij Ton en Miriam, de kersverse eigenaren van Voorttrans, weer tiptop in orde gemaakt en zitten gelijk ook alle keuringen er voor 2020/2021 weer op. Zie de foto van de trailer en het mooie resultaat van alle gezamenlijke inspanningen.

Ook onze reserve en beschadigde plaatwerk delen liggen allemaal ter reparatie bij het schadebedrijf van Bert en Edo Pruim, en worden weer klaargemaakt en gespoten voor het geval dat we ze weer echt nodig hebben.

Verder hebben we het grootste gedeelte van de reserve onderdelen van onze trouwe technical partners (kijk maar eens op onze website) binnen. Deze delen kunnen nu allemaal thuis en in de trailer systematisch in kasten opgeborgen worden. Als we uiteindelijk daadwerkelijk gaan beginnen, dan zijn we er ook echt helemaal klaar voor

Maar wat me vooral motiveert dan zijn de betrokken opmerkingen en berichtjes van onze partners. Juist in deze tijd wanneer bij veel partners intern de boel in brand staat vinden ze het voor ons vervelend dat we niet kunnen racen, gekker moet het eigenlijk niet worden. Het streelt en boost ons enorm, en geeft nogmaals aan dat we intern en extern te maken hebben met een teamsport. We kunnen dan ook niet wachten om met zijn allen weer te kunnen beginnen.

Plannen en agenda 2020
We zijn al bezig met ons plan twee voor 2020 met een aangepaste agenda vanaf juni, maar zijn vooral afhankelijk van de RIVM/overheid die daarin meer duidelijkheid moeten afgeven. We hopen jullie daar zo snel mogelijk over te kunnen informeren, news volgt, jullie weten het als eerste. Maar voorlopig staan we nog in de pits, en kunnen allemaal niet wachten tot de trainingen, kwalificaties en races weer gaan beginnen, waar dan ook. Ik hoop jullie daar allemaal snel weer te kunnen ontvangen. John is er in ieder geval der ook al weer klaar voor. (zie foto)

En als we dan weer mogen.

Nogmaals bedankt voor jullie begrip, en Stay Safe allemaal..

Groeten, Rob Nieman