Zandvoort DTM races 07 2018

3 van de 6. En nog kan het beter.

Afgelopen weekeinde liep het weer vol op circuitpark Zandvoort met races van de DTM, Formule 3 en natuurlijk alle klassen van de Supercar Challenge . Deze keer alle Sport auto’s bij elkaar, als het aan ons ligt mogen ze dit tot het einde van het jaar zo doen. Spirit pakte 3 van de 6 bekers maar waren nog steeds niet helemaal tevreden, hierover later meer.

Na de problemen op Zolder met de banden bij Bart en de gesprongen snaar bij Rob is alles in het werk gesteld om alles weer op tijd klaar te krijgen, op zaterdag liepen er maar liefs 8 monteurs in de rondte maar ook door de week werd er hard gewerkt om alles weer klaar te krijgen binnen de 10 dagen tussen Zolder en Assen. Over motivatie geen gebrek, een ieder pakte het goed op in deze periode. Hulde..

Vrije training!
Geen problemen bij Bart, maar de snelle degradatie van de voorbanden in warme omstandigheden geven veel zorg voor de Clio’s. Bart probeerde een aantal afstellingen, maar de optimale is er nog niet, wellicht vragen we te veel van met name de lv band. Zelf gaan we hier op de basis voor de volgende wedstrijd aan werken, maar nu ook in samenwerking met de engineers van Hankook.

Rob had dit weekeinde ondersteuning van Gates om te kijken wat de problemen met de gebroken snaar in Zolder waren, ook hier worden een aantal zaken aangepakt om herhaling te voorkomen. Bij Rob zijn er echter nu grote problemen met de remmen en blokkeert de auto achter in steeds wisselende omstandigheden, de auto wordt in de avond op drie punten aangepakt en met enig risico moeten we hier de kwalificatie mee in, we hadden helaas maar 1 vrije training in dit weekeinde.

Kwalificatie
In de kwalificatie is Bart bezig met de set-up van de auto, maar iedere keer als hij in zijn snelle ronde zat is er wel een andere rijder op de baan die zijn rondje verpest. Alle secties opgeteld geeft een derde plaats maar zijn snelste ronde gaf een 5de plaatsop de startgrid. Rob daarentegen is rondom gelukkig als de auto het weer goed doet en pakt in de 4de ronde de Pole met maar liefst ruim 1 seconde los van de anderen. Rondje was ook in alle facetten perfect, zo eentje die je wellicht maar 5x per jaar rijd maar dit was hem, Spirit op Pole voor beide races van het DTM weekeinde.

Race 1
Bloedheet is het als de Sport klasse van start gaat en Rob de kop pakt van de race, Bart wordt geblokt en komt de eerste ronde als 5de door, maar kan veel druk geven op de voorgangers. In een race met veel tumult en Safety cars weet Rob de eerste plaats vast te houden en eindigt Bart maar net buiten het podium. Bart had dit weekeinde een beetje pech maar we hebben afgesproken dat dit de volgende keer niet nog een keer gebeurt, maar was de beker al helemaal leeg of zat er nog een slokje in, kijk maar snel bij het verslag van race 2

Race 2
In race 2 is de warmte de constante factor en moeten we weer kijken hoe de banden zich zullen houden. Met de start is Rob weg samen met de Tappel auto en jagen elkaar op aan de kop van het veld. Bart is inmiddels opgeschoven naar positie drie en met een slimme pitstop lijden de twee Spirit Clio’s met een goede voorsprong op de concurrentie, dit is wat we willen.

Maarrr Rob krijgt problemen met het lv wiel ( afgebroken tapeinden) maar weet op eieren de eerste plaats binnen te halen. Bij Rob lukt dit net wel en bij Bart net niet, als op 1…ronde voor het einde de lv band ploft en Bart naar binnen moet voor een snelle wissel. Bart blijft nog net op het podium P3 maar het laatste slokje moest nog even uit de beker. Wat hadden we graag…. . U merkt het, uw Spirit team is volop in de strijd voor het kampioenschap maar heeft het zwaar, we zullen de komende 4 weken moeten gebruiken om de problemen te overwinnen om te doen waar we dit jaar mee begonnen zijn.

Twee auto’s bij de eerste drie van het kampioenschap. We houden u op de hoogte, op naar de volgende race in Assen op 18 en 19 augustus.