Zandvoort Jumbo Racing Days 05 2018

Verstappen dagen op Zandvoort, een prachtig begin met helaas een minder einde.

Het was 1 van de pareltjes op de kalender van Spirit Racing, en met 110000 mensen op de tribunes is dit ook een prachtige en unieke mogelijkheid om je als team te presenteren. Er was weer veel werk verricht vooraf aan de race op Zandvoort, niet alleen de auto’s van Bart en Rob hebben iedere keer specifieke aandacht nodig maar ook het bouwen van de nieuwe is erg arbeidsintensief. Maar de auto’s doen het perfect, mooi uitgebalanceerd op het randje van het technisch reglement. En met voor de eerste vier races iedere keer een update naar het volgende raceweekeinde zit er nog meer in het vat gedurende het seizoen.

Kwalificatie.
Hij was er weer, net als in Spa pakte Rob de Pole, deze keer met Bart op P3 sterk op rij twee. We pakken dit jaar de kwalificatie iets anders aan, en dat geeft net dat zetje meer. Zo wil je het weekeinde maar wat graag beginnen. Ook de volgende race is dit weer erg belangrijk omdat inhalen op het circuit van Zolder niet zo gemakkelijk is.. Maar deze is weer binnen.

Race-1
Een demonstratie, we kunnen het niet anders omschrijven.. De afstelling en de auto was super en in een moeilijke race met veel incidenten klommen we voor het eerst dit jaar samen naar het podium. Best wel gaaf om voor volle tribunes gehuldigd te worden, en de prijzen in ontvangst te nemen samen met je teammaatje.

Race-2
We waren er gebrand op, beide wederom op het podium maar het mocht niet zo zijn.

Na een super start van de wedstrijd rijden de auto’s op de eerste twee plaatsen als uit het niets het als eerste mis gaat bij Rob. De de linker voorband band spat onder de auto vandaan, vervolgens strompelend naar de pits met nu Bart op de eerste plek. Bij het ingaan van de Tarzan gaat het mis bij Bart en is er contact geweest tussen de Peugeot en de auto van Bart en staat Bart verkeerd om in de Tarzan. Rob is inmiddels de baan weer op als probleem 2 in de auto komt, de stuurbekrachtiging werkt niet meer. Met wederom een bezoek aan de pits rijdt Rob nog wel van 8 naar 4 maar is kansloos voor het podium. Bart heeft inmiddels de aansluiting weer te pakken als ook bij Bart ( en bij 5 andere rijders ??? ) de lv band ploft. Gelukkig weet hij de auto heel te houden en moet hem balend en roemloos achter op het circuit parkeren, einde race voor de snelle man uit Amerongen. Maar reken er maar op dat hij gebrand is op revanche tijdens onze volgende race op het prachtige circuit van Zolder, we hebben er zin in.